Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

To je úlovok: Zadržali vyše 60-tisíc falošných holiacich strojčekov

Zadržali vyše 60-tisíc falošných holiacich strojčekov Zobraziť galériu (2)
Zadržali vyše 60-tisíc falošných holiacich strojčekov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Viac ako 60 000 falošných pánskych holiacich strojčekov a neidentifikované lepidlo v plastových tubách zadržali colníci v sklade prepravnej spoločnosti.

"Firma z Piešťan si objednala tovar z Hong Kongu, pričom deklarovala dovoz plastových zakladačov. Tie mali stáť 555 amerických dolárov. Colná hodnota skutočného tovaru je odhadom 131 000 eur," informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

V zásielke totiž bolo 62 400 náhradných hláv holiacich strojčekov označených ako GILLETTE a lepidlo v plastových tubách bez označenia. Tovar videli aj zástupcovia majiteľov ochranných známok, ktorí potvrdili, že ide o falzifikáty. Práve oni teraz rozhodnú o osude holiacich strojčekov. Ako uviedla Macíková, do 10 pracovných dní majú možnosť vyjadriť sa, či chcú vo veci konať a akým spôsobom.

Možnosti sú dve – buď dohodou, teda tzv. zjednodušeným postupom, keď sa tovar zlikviduje (na náklady majiteľa tovaru). Držitelia ochranných známok však môžu podať aj návrh na súd a ten následne rozhodne, či ide o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať.

V prípade právoplatného rozhodnutia súdu, že ide o tovar, ktorým sa porušuje právo duševného vlastníctva, hrozí majiteľovi tovaru pokuta až do výšky, ktorá by presiahla 66-tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu