Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Demonštrácia v Bratislave sa zvrhla: Museli zasahovať ťažkoodenci!

Parlament v obkľúčení demonštrantov Zobraziť galériu (6)
Parlament v obkľúčení demonštrantov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Približne 500 ľudí v dnešný volebný deň protestovalo pred budovou Národnej rady SR. Rečníci vystupovali najmä proti politikom a politickým stranám. Na Námestí Alexandra Dubčeka sa ľudia začali napriek dažďu zhromažďovať pred 15.00 h, odtiaľ sa asi po hodine presunuli pred Prezidentský palác a potom na Námestie slobody v blízkosti Úradu vlády, kam dorazili pred 17.00 h.

"Slobodný občan bez politických strán," bolo napísané na transparente na pódiu, z ktorého sa rečníci na Námestí slobody prihovárali prítomným. Organizátori dnešnú akciu pomenovali "Odpor proti skorumpovaným politikom" a prezidenta vyzvali na odvolanie vlády a rozpustenie parlamentu. 

Parlament v obkľúčení demonštrantov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Na bezpečnosť a verejný poriadok dohliadal Policajný zbor a mestská polícia. Rečníci upozorňovali prítomných na provokatérov a nabádali na dodržiavanie zákonov. Protest mal pokojný priebeh, polícia narušenie verejného poriadku nezaznamenala, výnimkou boli len výbuchy delobuchov.

Parlament v obkľúčení demonštrantov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

"Počas zhromaždenia a pochodu sme zaznamenali použitie pyrotechniky a v tejto súvislosti boli na policajné oddelenie predvedené tri osoby," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Polícia situáciu naďalej monitoruje.

Parlament v obkľúčení demonštrantov
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Dnešná demonštrácia mala dohru. Rozzúrení chuligáni zaútočili na budovu Slovenského rozhlasu. Vo svojom vyčíňaní vyrazili na budove dvere a chceli vtrhnúť dnu. Tam ich však prekvapili ťažkoodenci. Vytlačili demonštrantov von a niekoľkých zatkli.

Ako informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Karina Považanová, polícia v súvislosti s dnešným ohláseným verejným zhromaždením nezaznamenala pokus o vniknutie do budovy Slovenského rozhlasu. "Skupina približne 100 ľudí sa presunula okolo 17:50 z Námestia slobody na Mýtnu ulicu pred budovu Slovenského rozhlasu. Tu niektorí zo zhromaždených hodili do vstupných dverí budovy nejaký predmet a rozbili sklenenú výplň dverí. Následne sa zhromaždení spred budovy Slovenského rozhlasu rozutekali," informovala Považanová a dodala, že pre podozrenie z protiprávneho konania v tejto súvislosti zaistili a eskortovali na príslušné policajné oddelenie niekoľko osôb.

Podľa Považanovej situáciu v hlavnom meste polícia naďalej monitoruje a je pripravená pomôcť zvolávateľovi, ako aj mestskej polícii zabezpečiť verejný poriadok, ochranu života, zdravia a majetku občanov a postarať sa o bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu