Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrť po páde zo 6. poschodia: Nemocničný výťah v Humennom vytrhol chlapčeka (†2) z kočíka!

Výťahy v budove po nešťastí uzavreli Zobraziť galériu (2)
Výťahy v budove po nešťastí uzavreli (Zdroj: archív)

HUMENNÉ - Hrozná tragédia! V humenskej nemocnici dnes vyhasol život len 2-ročného chlapčeka, ktorý v budove polikliniky spadol do výťahovej šachty. Dieťa utrpelo rozsiahle zranenia a ani napriek všetkému úsiliu sa ho lekárom nepodarilo zachrániť. Prípadom sa už zaoberá aj polícia.

Vaše tipy

Záchranári i hasiči sa dnes ráno pár minút pred 10:00 ponáhľali na pomoc chlapčekovi, ktorý nešťastne padol z výšky šiesteho poschodia priamo do výťahovej šachty. Stalo sa to v humenskej poliklinike, kde bol údajne s matkou a do šachty spadol pri vystupovaní z výťahu.

Pravdepodobne išlo o  veľmi nešťastnú zhodu náhod. "V NsP v Humennom dnes pri vystupovaní z výťahu  / 3 dospelé osoby a 1 dieťa v kočíku / došlo za doposiaľ nejasných okolností k samovoľnému pohybu výťahu  smerom hore, pričom pri vyťahovaní kočiara z pohybujúceho sa výťahu, dieťatko vo veku 1,5-2 roky spadlo do výťahovej šachty," uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Keď sa výťah pohol, boli v ňom údajne ešte zadné kolieska kočíka, ktorý sa tým pádom preklopil a chlapček z neho vypadol do šachty.

Smrť po páde zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív)

Sanitka bola na mieste do troch minút. Ako nás informoval hovorca záchranárov Andrej Hirjak, škôlkara museli na mieste oživovať a bol prevezený na ARO. "Chlapček utrpel rozsiahle polytraumatické poranenia," povedala pre Topky Zuzana Gajdošíková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, ktorá je prevádzkovateľom aj humenskej nemocnice.

Prípad prevzala polícia, ktorá už začala trestné stíhanie. "Vyšetrovateľ  Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom začal v prípade trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia," informovala Migaľová.

Poruchové výťahy mali vymeniť

Budova humenskej polikliniky, v ktorej došlo ku nešťastiu, v júni minulého roka zmenila majiteľa. Po bývalom vlastníkovi Spoločné zdravotníctvo, a.s. sa dostala do rúk spoločnosti NBP s.r.o., ktorej konateľom je Peter Nízky. Ako vtedy informoval denník Korzár, dôvodom predaja mal byť aj nedostatok financií na nákladné opravy.

Nízky už v júni avizoval, že dôjde k výmene a rekonštrukcii výťahov, ktoré boli poruchové. K poruchám dochádzalo údajne kvôli upchatej kanalizácii. Kabíny pristávali do šácht so splaškami a zlyhávala elektronika.

Stali ste sa svedkom tejto nešťastnej udalosti? Máte viac informácií alebo zábery z miesta? Pošlite nám ich na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu