Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Živoriaca rodina z Bratislavy je už opäť spolu, v Plzni našla útočisko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PLZEŇ – Manželia Ivan a Miroslava Berkyovci z Bratislavy, ktorí sa v dôsledku ťaživej životnej situácie museli štvrť roka uspokojiť v Plzni s bývaním v stane a neskôr v starom osobnom automobile aj so svojimi dvoma ratolesťami, získali konečne samostatný byt 1+1, kde s nimi môžu byť aj ich potomkovia.

Tých si dnes prevzali v Detskej nemocnici v Plzni. Informáciu priniesol internetový server iDNES.cz. Deti odobrali rodičom sociálne úrady po tom, čo útrapy rodiny zaregistrovali strážnici. "Ďakujem všetkým ľuďom a organizáciám, ktoré nám strašne pomohli. Podarilo sa všetko dotiahnuť do konca, už zase začíname žiť ako normálni ľudia, ako normálna rodina," cituje server nadšenú reakciu šťastnej manželky a matky v jednej osobe.

Bývalá vojačka Miroslava s manželom a deťmi, z ktorých jedno navštevovalo od septembra v Plzni aj školu, ušli začiatkom leta z Bratislavy pred vlastnými príbuznými. "Na Slovensku skrachovala firma s elektronikou, pre ktorú som pracovala. Príbuzní psychicky terorizovali nás i deti. Nedalo sa to znášať, ušli sme čo najďalej. Došli sme až do Plzne, nikoho sme tu nepoznali, nič sme nemali dohovorené. Tretí deň po príjazde som si našla prácu," cituje server Miroslavu Berkyovú.

 Rodinu, ktorá živorila vo vozidle, objavili strážnici v utorok minulý týždeň za niekdajším plzenským výstaviskom. Sociálne pracovníčky poslali deti do detskej nemocnice, v ktorej museli zostať až do chvíle, kým rodina nebude mať riadne bývanie. Berkyovci vďačia za vyriešenie situácie hlavne pracovníkom obvodnej radnice Plzeň 1. Manželia najskôr získali izbu na ubytovni a po niekoľkých dňoch i lepšie ubytovanie, kde môžu byť spoločne s deťmi. Aj Ivan Berky už v Plzni našiel prácu, uzatvára server.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu