Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Opitý mladík za volantom spôsobil nehodu: Zabil svojho spolujazdca

Mladý opitý vodič spôsobil nehodu, pri ktorej zahynul jeho spolujazdec Zobraziť galériu (5)
Mladý opitý vodič spôsobil nehodu, pri ktorej zahynul jeho spolujazdec (Zdroj: SITA)

TURZOVKA – Tragicky sa v nedeľu (8. 9.) skončila jazda opitého 21-ročného muža z Turzovky, ktorý na osobnom aute Volkswagen Golf narazil do stĺpa elektrického vedenia a jeho 23-ročný spolujazdec pri nehode zahynul. Dnes o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žilne Jana Balogová.

Mladík podľa nej viedol auto bez evidenčných čísiel po ceste II. triedy v smere od Klokočova do Turzovky.

„Pri prechádzaní ľavotočivou zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, s vozidlom prešiel na okraj cesty, kde sa dostal do bočného šmyku, následkom čoho narazil pravým bokom do stĺpa elektrického vedenia. Po náraze sa vozidlo odrazilo späť na cestu, kde sa otočilo a zostalo stáť v protismere,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že pri dopravnej nehode utrpel 23-ročný spolujazdec na zadnom sedadle ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol.

„Ďalší spolujazdec (29) utrpel ťažké zranenia, s ktorými je hospitalizovaný v čadčianskej nemocnici. Vodičovi policajti po dopravnej nehode namerali 0,84 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 1,75 promile). Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Obvinenému mladíkovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody dva až päť rokov,“ dodala Balogová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu