Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záchranárske akcie v Tatrách: Pomoc potrebovala česká turistka aj dievčatko (11)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

POPRAD - Horskí záchranári dnes museli vo Vysokých Tatrách dvakrát zasahovať. Popoludní požiadal Horskú záchrannú službu (HZS) o pomoc pre svoju manželku prostredníctvom tiesňovej linky český turista.

Pri zostupe zo Sliezskeho domu na tatranskej magistrále začala pociťovať nevoľnosť spojenú so zvýšeným krvným tlakom. Neskôr sa jej stav začal zhoršovať, preto turisti zavolali pomoc. Záchranári ju po príchode na miesto vyšetrili, pričom sa sťažovala na bolesť v hrudníku. Následne ju záchranári v spolupráci s vrtuľníkovou záchrannou službou z Popradu previezli do popradskej nemocnice.

V tom istom čase prišla žiadosť o pomoc zo Zamkovského chaty, kde sa nachádzalo 11-ročné dievča, ktoré malo už druhý deň žalúdočné ťažkosti a podľa oznamovateľa nedokázalo zostúpiť s rodičmi samostatne. Záchranári šli okamžite na chatu, no po príchode na miesto zistili, že rodičia s dievčaťom odišli z chaty sami. Skupina záchranárov sa teda rozdelila, časť schádzala po Nosičskej skratke a zvyšok šiel po chodníku smerom k Hrebienku. Keď prišli na Hrebienok zistili, že rodina privolala posádku rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorá pacientku prevzala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu