Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragická dopravná nehoda na Východe: Zahynuli dvaja Poliaci a Slovák!

Tragická dopravná nehoda si vyžiadala životy dvoch Poliakov Zobraziť galériu (4)
Tragická dopravná nehoda si vyžiadala životy dvoch Poliakov (Zdroj: TASR)

VRANOV NAD TOPĽOU - Tri ľudské životy si napokon vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo dnes popoludní na ceste 1/15 pri meste Vranov nad Topľou. Dvaja Poliaci zomreli na mieste, ďalší Slovák po prevoze vo Vranovskej nemocnici.

"Na nehode sa zúčastnili štyri vozidlá, z toho jeden kamión a tri osobné motorové vozidlá. Pri tejto nehode došlo k usmrteniu dvoch osôb poľskej národnosti, zatiaľ nešpecifikovaný počet osôb utrpelo zranenia," povedal na mieste tragédie Ladislav Melega z Okresného dopravného inšpektorátu vo Vranove nad Topľou.

Ako ďalej uviedol, dopravnú nehodu má zrejme na svedomí vodič nákladného vozidla. "Pravdepodobným vinníkom bude vodič kamióna, ktorý smeroval od obce Majerovce smerom na Vranov nad Topľou. Prešiel do protismeru - príčina je v štádiu vyšetrovania," poznamenal Melega. Kamión sa mal najprv zraziť bočne s dodávkou prevážajúcou poľských turistov a následne v protismere s dvoma ďalšími motorovými vozidlami. Po tom, čo skončil prevrátený v priekope ho zachvátil požiar, ktorý neskôr zlikvidovali privolaní hasiči.

Zuzana Gajdošiková, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá Vranovská nemocnica, pre TASR poznamenala, že spomínané zdravotnícke zariadenie prijalo po nehode celkovo piatich pacientov. Jedného z nich hospitalizovali v kritickom stave na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM).

Ďalšieho účastníka s otrasom mozgu hospitalizovali vo vážnom stave na chirurgickej jednotke intenzívnej starostlivosti. Tretieho zraneného, ktorý utrpel odreniny prepustili po ošetrení domov. Ďalších dvoch podrobili vyšetreniam v priestoroch neurologickej ambulancie a na CT prístroji.

Riaditeľ Vranovskej nemocnice Eugen Lešo pred malou chvíľou TASR informoval, že Slovák, ktorý bol hospitalizovaný na oddelení OAIM v kritickom stave, svojim ťažkým zraneniam napokon dnes podvečer podľahol. Ďalšieho zraneného mladíka z Poľska, ktorý bol hospitalizovaný vo Vranove, previezli pred 17.00 h do košickej nemocnice vrtuľníkom leteckí záchranári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu