Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vrah vojaka Daniela (†35) vo videu Talibanu: Vykonal som hrdinský čin!

Lambar Chán, vrah slovenského čatára Daniela Kavuliaka. Zobraziť galériu (2)
Lambar Chán, vrah slovenského čatára Daniela Kavuliaka. (Zdroj: int)

BRATISLAVA/KANDAHÁR - Príslušník Talibanu, identifikovaný ako Lambar Chán, alebo Namber Chán, ktorý je zodpovedný za smrť slovenského čatára Daniela Kavuliaka, sa vrátil ku hnutiu Taliban. Jeho spolubojovníci vydali oslavné video, v ktorom ho označujú za hrdinu.

"Bojovník, ktorý napadol votrelcov na leteckej základni Kandahár, rozpráva o svojich hrdinských skutkoch." Takouto vetou uvádza zhruba polhodinové video webstránka, zjavne prepojená na teroristické hnutie Taliban. Stránka označuje útok na vojakov v Kandaháre za hrdinský čin, ku ktorému sa Afganec odhodlal kvôli svojej vernosti Afganistanu a Islamu. Útočníka rôzne zdroje striedavo označujú menom Lambar Chán, alebo Namber Chán. Text ďalej nepravdivo uvádza, že Chán zabil na mieste piatich vojakov a dvoch zranil. V skutočnosti prišiel o život jeden vojak, náš čatár Daniel Kavuliak. Jeho dvaja kolegovia zostali ťažko zranení.

Taliban víta vraha slovenského vojaka

"Bojovník ušiel z vojenskej väznice s pomocou Alaha a svojho priateľa Isanulláha. Krátko na to sa pripojil k mudžahedínom, ktorí ho privítali kvetmi a oslavnou paľbou," uvádza stránka.

Vľavo je útočník Lambar (Namber) Chán, vpravo jeho komplic Isanulláh, ktorý mu pomohol pri úteku.

Number Khan a Ehsanullah
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky Exclusive)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu