Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Plesne, popraskané omietky, opadávajúce murivo: Takto sa stavia na Slovensku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RUŽOMBEROK – Na mnoho problémov v prakticky novej mestskej bytovke na Hollého ulici v Ružomberku upozornil poslanec mestského zastupiteľstva Pavol Šípoš. Urobil tak na základe podnetov obyvateľov polyfunkčného domu.

„Podzemná voda presakuje do suterénu, na stenách vznikajú plesne, praskajú omietky, koroduje nosník a opadáva murivo,“ vymenoval. Vysoká vlhkosť je aj v garážach. „Veci vybraté z auta splesnejú do týždňa,“ podotkol Šípoš. Do bytov zateká voda z terasy. Ďalšie nedostatky sú hlásené z balkónov, či okolia okien. „Problémy spôsobuje zrejme nedostatočné zateplenie a absencia hydroizolácie medzi terasou a obvodovým murivom,“ konštatoval. 

Na väčšinu nedostatkov obyvatelia podali sťažnosti. „Riešili sa od leta minulého roka, keďže stavba je v záručnej dobe. Väčšina z nich však nebola odstránená,“ dodal. 

Mestskí poslanci na základe týchto informácií požiadali primátora, aby do septembra predložil návrh riešenia situácie spolu s návrhom zníženia nájmu za byty a garáže. 

Bytovku dali do užívania v roku 2010. Postavená bola s podporou Štátneho fondu rozvoja bývania. Je v nej 85 bytov, na prízemí sa nachádzajú nebytové priestory a v suteréne garáže. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu