Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Smrteľná búrka v Stropkove: Dievčatá zavalil prístrešok, jedno (†11) zabil!

Dievčatko skonalo pod týmto betónovým prístreškom Zobraziť galériu (4)
Dievčatko skonalo pod týmto betónovým prístreškom (Zdroj: Tip čitateľa)

STROPKOV – Jedna mŕtva, druhá ťažko zranená. To je bilancia dnešného nešťastia v Stropkove, kde na dve dievčatá spadol prístrešok, pod ktorým sa chceli skryť pred silnou búrkou. Prvé zraneniam podľahlo, druhé previezli do nemocnice.

K tragédii došlo okolo 16:30 práve v čase, keď sa východom prehnala silná búrka. Podľa prešovskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej došlo k zrúteniu murovaného prístrešku, pri ktorom zahynulo malé dievča. Stropkovčania si tragédiu nedokážu vysvetliť. "Otázne je, ako taký veľký hrubý múr mohol vôbec spadnúť. Šak tu nebol tajfún, aby to bralo autá," napísal nám čitateľ Dzavo.

Tragédia v Stropkove
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Dievčatá zavalilo na Šarišskej ulici v lokalite Pri koniarni. Prístrešok, pod ktorým sa chceli dievčatá skryť, zvalil silný nárazový vietor. "V tom čase ase sa pri ňom nachádzali dve maloleté dievčatá, ktoré zostali zakliesnené pod konštrukciou. Záchranné zložky ich vyslobodili, jedno z nich, žiaľ, ťažkým zraneniam podľahlo, druhé odviezla sanitka do svidníckej nemocnice," povedal hovorca záchranárov.

Silné búrky váľali stromy a zatápali pivnice aj v okresoch Sabinov, Vranov nad Topľou a Svidník. V obciach Krásna Lúka a Šarišské Dravce v okrese Sabinov vyhlásili III. stupeň povodňovej aktivity. Hasiči vodu čerpali aj zo zimného štadióna vo Svidníku, z rodinných domov v obciach Holčíkovce, Rafajovce, Štefanovce a v Hanušovciach nad Topľou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu