Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dovolenkový šok: Cestovka Tiptour skrachovala, stovkám ľudí pokazila leto!

Tiptour ohlásila bankrot Zobraziť galériu (2)
Tiptour ohlásila bankrot (Zdroj: tiptour.sk)

BRATISLAVA - Majú po dovolenke! Slovenská cestovná kancelária, okolo ktorej sa za posledne týždne vynárali špekulácie o finančných problémoch, dnes po 23 rokoch činnosti ohlásila bankrot. Najmenej tisíc klientov tak prišlo o plánované dovolenky, vyhlásenie o úpadku spoločnosť dnes zverejnila na svojej webovej stránke.

Na webovej stránke cestovky sa dnes objavil oznam, ktorí jej klientov určite nepoteší. "CK TIP TOUR, spol. s r.o. týmto vyhlasuje, že sa dostala do finančných problémov  a nie je schopná uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb," znie vyhlásenie podpísané konateľom Jozefom Bartom.

Minimálne tisícke klientov, ktorí si v novom roku zakúpili prostredníctvom cestovky zájazd, ostávajú oči pre plač. O peniaze sa však zrejme obávať nemusia, spoločnosť je totiž proti úpadku poistená na 430 tisíc eur. Barta sa klientom za problémy ospravedlnil. "Ďakujeme Vám za 23 ročnú priazeň a ospravedlňujeme sa Vám za vzniknutú situáciu," napísal.

Dovolenkový šok: Cestovka Tiptour
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: tiptour.sk)

Prvé informácie o problémoch cestovnej kancelárie sa objavili už pred niekoľkými týždňami. Jej klienti mali problémy dovolať sa do cestovnej kancelárie. "Všetko sa rieši, všetci budú včas informovaní. Riešim to, investorovi dávam podklady, ktoré potrebuje," povedal Barta pre agentúru ešte vo štvrtok.

Podľa informácií šéfa Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr (SACKA) Stanislava Macka cestovka za prvé tri mesiace predala zájazdy asi v hodnote 265-tisíc eur pre približne 1 100 ľudí. Klienti cestovnej kancelárie, ktorá ohlásila úpadok, by sa podľa Macka mali obrátiť na poisťovňu Alianz. "Treba nahlásiť poistnú udalosť, keďže majú podpísanú zmluvu s cestovnou kanceláriou, ktorá ohlásila úpadok," odporúča klientom šéf SACKA. Musia si pripraviť originálne dokumenty, ktoré s nimi cestovka podpísala.

Poisťovňa Alianz - Slovenská poisťovňa potvrdila, že Tiptour má uzatvorené poistenie zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie v ich poisťovni na poistnú sumu 430-tisíc eur. "Klienti cestovnej kancelárie sú povinní vznik škodovej udalosti písomne oznámiť poisťovateľovi do šiestich mesiacov od vzniku škodovej udalosti. Poisťovni stačí predložiť hlásenie poistnej udalosti, zmluvu o obstaraní zájazdu a doklad o zaplatení," informoval Gabriel Tóth z odboru firemnej komunikácie poisťovne.



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu