Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Auto plné tínedžerov vpálilo do stromu: Dušan (†17) neprežil, piati zranení!

Tragická nehoda na východnom Slovensku Zobraziť galériu (4)
Tragická nehoda na východnom Slovensku (Zdroj: PZ)

KOŠICKÝ KLEČENOV – Život Dušana (†17) z Nižnej Kamenice si vyžiadala vážna dopravná nehoda v utorok (14. mája) večer v blízkosti osady Borda v obci Košický Klečenov (okr. Košice - okolie). Osobné auto značky Fiat Tipo bez evidenčného čísla, v ktorom sa viezlo šesť mladíkov z okresu Košice - okolie, zišlo z cesty a narazilo do stromu.

"Vozidlo šoféroval 17-ročný chlapec, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Pri prejazde ľavotočivej zákruty pre neprispôsobenú rýchlosť svojím schopnostiam šofér s vozidlom prešiel na pravý okraj vozovky na kamennú drť, kde sa dostal do bočného šmyku. Následne sa dostal späť na ľavú časť vozovky, pričom pravou bočnou stranou vozidla narazil do stromu. "Pri dopravnej nehode utrpel vodič zranenia s dobou liečenia a PN nad šesť týždňov, avšak jeho spolujazdec (17) utrpel poranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho ďalší štyria spolujazdci utrpeli zranenia s dobou liečenia a PN od šiestich týždňov až do troch mesiacov," uviedol Szabó.

Tragická nehoda na východnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PZ)

Na mieste zasahovali leteckí záchranári a štyri posádky rýchlej zdravotnej pomoci, piatich zranených hospitalizovali v nemocniciach. "Rýchly prevoz vrtuľníkom potreboval 13-ročný chlapec, ktorému lekár začal podávať liečbu už počas jeho vyslobodzovania hasičmi z auta. Chlapec pri nehode utrpel poranenia hlavy a dolných končatín, bol pri vedomí a v šoku," informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Turočeková. Po ošetrení chlapca leteckí záchranári naložili do vrtuľníka a previezli do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach.

Alkohol u vodiča policajti nezistili. Škoda na vozidle vznikla vo výške 150 eur, auto vyšetrovateľ zaistil k expertíznemu skúmaniu. "Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," konštatoval Szabó. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu