Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zásah záchranárov v Nízkych Tatrách: Muža (59) museli zniesť na nosidlách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JASNÁ – Záchranári z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) Nízke Tatry dnes popoludní takmer hodinu niesli muža (59), ktorý si v doline Vyvieranie poranil chrbát počas zostupu z Iľanovského sedla.

Muž podľa horských záchranárov spadol na peň, poranil si chrbát v krížovej oblasti a nebol schopný samostatného zostupu. „Siedmi záchranári HZS muža ošetrili, zateplili a nabalili do vákuového matraca. Takmer hodinu ho transportovali na nosidlách Kong po mokrom a blatistom teréne až k Demänovskej jaskyni Slobody, kde ho odovzdali privolanej posádke RZP z Liptovského Mikuláša,“ informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.

Pripomenuli, že aj keď sa na mnohých turistických chodníkoch nenachádza sneh, stále hrozí riziko pošmyknutia na ľade na tienistých miestach, z vytekajúcich vôd alebo vplyvom dažďa. „Upozorňujeme turistov, že v pondelok (6. 5.) a v utorok (7. 5.) hrozia na Slovensku búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na tieto dni výstrahu prvého stupňa. Odporúčame preto návštevníkom všetkých oblastí, aby vždy pred plánovanou túrou sledovali vývoj počasia a disponovali potrebným výstrojom, v ktorom určite nesmú chýbať turistické paličky,“ upozornili horskí záchranári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu