Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bratislavou sa bude opäť pochodovať za konope

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Diskusia na tému liberalizácia zákonov týkajúcich sa konope a osveta konope je témou tohtoročného pochodu Bratislava Million marihuana March (MMM), ktorý sa tento rok uskutoční v sobotu 4. mája.

Akcia sa začína zhromaždením na Námestí slobody o 14. hodine, kde odznie niekoľko príhovorov a prednáška Dušana Dvořáka na tému "Kriminalizácia konope - raj drogovej mafie".

Samotný pochod sa začne na Námestí slobody o 15. hodine a bude postupovať cez Hodžovo námestie, Námestie SNP, Primaciálne, Hlavné, Hviezdoslavovo až na Rybné námestie, kde sa ukončí. Účastníci budú môcť vo vlastnej réžii pokračovať cez Most SNP na Majáles, alebo sa rozísť do mesta.

 Minulé ročníky akcie sa niesli v duchu výzvy na odbornú diskusiu o liberalizácii konope pre osobnú spotrebu a pre liečebné účely. Cieľom bolo tiež presadenie slobody pestovať a využívať konope pre vedu, výskum a prinášať vecné a objektívne informácie o konope.

"Dúfame, že tohtoročná akcia sa bude rovnako ako predchádzajúce roky niesť v pokojnom duchu a spoločne oslávime túto výnimočnú rastlinu. Pozývame všetkých, ktorí sú ochotní a schopní vyjadriť svoj postoj k súčasnému protiprávnemu stavu kriminalizácie konope," uviedol hovorca MMM Štefan Bakoš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu