Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž z Kokavy chcel zastreliť vodiča: Ten zavinil smrť jeho syna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOKAVA NAD RIMAVICOU - Krátkou guľovou zbraňou ohrozoval v piatok 19. apríla popoludní 56-ročný muž z Kokavy nad Rimavicou spolujazdca v odstavenom aute. Ten bol ešte v roku 2009 vinníkom dopravnej nehody, pri ktorej zahynul syn útočníka.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, útočníka obvinili z ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a z nedovoleného ozbrojovania.

Incident sa odohral pred rodinným domom na ulici Janka Kráľa v obci Kokava nad Rimavicou. Obvinený pristúpil k 52-ročnému mužovi z Banskej Bystrice, ktorý sedel na sedadle spolujazdca v stojacom osobnom motorovom vozidle a namieril na neho zbraň.

"Mieril mu do pravého boku a hrude krátkou guľovou zbraňou, na ktorej stlačil spúšť, ale nedošlo k výstrelu, na čo obtiahol záver zbrane a takto sa ju snažil prebiť. Vystreliť už nestihol, lebo vodič s vozidlom odišiel. Podozrivého muža polícia zadržala a pri domovej prehliadke vo dvore rodinného domu v Kokave nad Rimavicou našli zbraň, ktorou mieril na poškodeného a ktorú prechovával bez povolenia, ako aj päť nábojov. Obvinený nie je držiteľom zbrojného preukazu," informovala Faltániová.

Zbraň aj náboje podrobia policajti expertíznemu skúmaniu. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ umiestnil obvineného do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Za tieto skutky mu hrozí trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov.

V novembri 2009 obvinený muž prišiel pri dopravnej nehode o syna. Vinníkom dopravnej nehody bol poškodený vodič z Banskej Bystrice, ktorý bol aj právoplatne odsúdený. Obvinený sa so stratou svojho syna pravdepodobne nikdy nevyrovnal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu