Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Toto je 10 NAJ základných a stredných škôl Slovenska: Je medzi nimi aj vaša?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zostavil rebríček základných, stredných odborných škôl a gymnázií na základe výsledkov Testovania 9 a maturít za rok 2012.

INEKO však upozorňuje, že výsledky testov komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch dosiahnutých jej žiakmi. Tieto výsledky nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi než je vzdelávací proces a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola odovzdala svojim žiakom.

Toto je 10 NAJ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: skoly.ineko.sk/)

Toto je 10 NAJ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: skoly.ineko.sk/)

Toto je 10 NAJ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: skoly.ineko.sk/)

Skóre je pre každú školu počítané ako vážený priemer percentilov zo sledovaných predmetov na základe počtu žiakov, ktorí sa testovania / maturity zúčastnili, pričom percentil sa počíta iba v rámci daného typu školy. Pri testovaní 9 sa sledujú predmety matematika (Mat), slovenský jazyk a literatúra (SJ), maďarský jazyk a literatúra (MJ, s polovičnou váhou) a slovenský jazyk a slovenská literatúra (SJaSL, s polovičnou váhou), pri maturitách sa sledujú tie isté predmety ako pri testovaní 9, plus anglický a nemecký jazyk úrovní B1 a B2 (AJB1, AJB2, NJB1, NJB2). V zoznamoch sú uvedné iba školy, kde bolo testovaných / maturovalo aspoň 10 žiakov z nasledovných predmetov: základné školy - Mat, SJ (MJ a SJaSL pri školách s vyučovacím jazykom maďarským (VJM)), stredné odborné školy - SJ (MJ a SJaSL pri školách s VJM), AJB1, gymnáziá - Mat, SJ (MJ a SJaSL pri školách s VJM), AJB2.

Na stránke skoly.ineko.sk si môžu záujemcovia pozrieť, ako presne dopadla konkrétna škola, porovnať školy navzájom, či zostaviť rebríček viacerých škôl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu