Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ministerstvo školstva bude robiť učňovkám reklamu: Za 1,5 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV), ktorý je rozpočtovou organizáciou ministerstva školstva, podpísal s PR agentúrou mediamedia zmluvu za vyše 1,5 milióna eur. Za túto sumu má agentúra v rokoch 2013 až 2016 pripravovať tlačové správy, pozitívne prezentovať odborné vzdelávania a prípravu na odborných školách, písať PR texty do brožúr a letákov a na internet, či nakrúcať filmy a videomateriály.

"Cieľovými skupinami sú žiaci druhého stupňa ZŠ, rodičia žiakov, výchovní poradcovia, majstri odbornej výchovy, učitelia odborných predmetov, inštruktori, zamestnávatelia, široká verejnosť," píše sa v zmluve zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv, na ktorú poukázali učitelia na sociálnej sieti Facebook.

Prostriedky na propagáciu majú ísť zo švajčiarskych fondov a z Úradu vlády SR. "To sú peniaze, ktoré prichádzajú zo zahraničia, a ktoré nám pomáhajú v oblasti odborného školstva robiť aj popularizáciu, lebo Slovensko potrebuje informáciu o tom, že keď niekto bude navštevovať kvalitné odborné školy, v budúcnosti nemusí byť nezamestnaný," reagoval dnes na zmluvu šéf rezortu školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) s tým, že ŠIOV je právnická osoba.

Či je v poriadku, aby sa peniaze dávali do propagácie škôl, namiesto investovania do ich skvalitňovania, minister nechcel komentovať. "Ja nebudem hodnotiť, či je to v poriadku. To je dohoda medzi Švajčiarskou konfederáciou a ŠIOV, ktorý dostal tieto peniaze," dodal. Švajčiarsky veľvyslanec, podobne ako rakúsky a nemecký veľvyslanec, podľa Čaploviča tlačia na to, aby sa na Slovensku nielen zrovnoprávnilo odborné školstvo, ale aby malo významnejšiu pozíciu ako všeobecné vzdelávanie.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu