Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TV JOJ má problém: Z recesistov na Facebooku urobili v správach satanistov!

Bohoslovecká Univerzita Šerca Ježišovho Zobraziť galériu (3)
Bohoslovecká Univerzita Šerca Ježišovho (Zdroj: Bohoslovecká Univerzita Šerca Ježišovho)

HOSTOVCE – Televízia Joj si v správach poriadne zavarila. Desiatka ľudí sa totiž začala sťažovať na jej reportáž o satanistoch z obce Hostovce. Pritom išlo iba recesistickú stránku na Facebooku. Na neobjektívnosť reportáže upozornila aj známa sociologička Oľga Pietruchová.

Stránka Bohosloveckej univerzity Šerca Ježišovho si už približne pol roka robí srandu prevažne z cirkevných tém, niekedy vtipne glosuje aj aktuálne spoločenské dianie.

JOJ však v piatkových správach odvysielala o nej serióznu reportáž "Sektári naštvali dedinu". Oslovila viacero obyvateľov obce, ktorí boli celí ustráchaní, čo sa v ich dedine deje. "Preboha. No možno sú takí ľudia medzi nami. Spravili si výsmech z Boha."

"Sú to nejakí fanatici, sektári alebo neviem ako nazvať týchto ľudí, ale určite nie sú zdraví."

Pritom reportérka vychádzala iba z faktu, že recesisti si ako sídlo uvádzajú Hostovice. Už po letmom pohľade musí byť každému jasné, že ide o žart. Na stránke sa nachádzajú koláže sporoodetých kňazov sledujúcich erotické filmy, Jána Sokola v plavkách ako sedí na Ferrari či pápeža Štefana Skrúcaného.

Bohoslovecká univerzita Šerca Ježišovho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bohoslovecká univerzita Šerca Ježišovho v Hostoviciach)

„Aký zmysel malo strašiť satanistami starenky z Hostovíc, ktoré zrejme ani nevedia, čo je to internet a už vôbec netušia, čo je Facebook a ako funguje, je otázka, nad ktorou sa bulvár spravidla nezamýšľa. Nad čím by sa mal však zamyslieť, je dodržiavanie mediálneho zákona, v medziach ktorého vysiela,“ napísala vo svojom blogu na SME Pietruchová.   

Bohoslovecká Univerzita Šerca Ježišovho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bohoslovecká Univerzita Šerca Ježišovho)

Reportážou sa bude zaoberať aj Rada pre vysielanie a retransmisiu, ktorá do pondelka evidovala 98 sťažností. „Neverím, že by redaktorka po zhliadnutí kritizovanej stránky na Facebooku nepochopila, že ide o čistú recesiu a nie o sektu či rovno satanistov, ktorí sa po nociach stretávajú na cintorínoch a prevádzajú satanistické rituály,“ dodala Pietruchová.

Na recesistickej stránke sa krátko po odvysielaní reportáže objavil oznam, že zo slovenských Hostovíc sa sťahujú do českých Hostovíc, mestského obvodu v Pardubiciach. Reakciu televízie zisťujeme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu