Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Mladík si natáčal medvedie mláďa: Toho matka zaútočila na kamaráta!

Medveď  - Kremnické vrchy Zobraziť galériu (2)
Medveď - Kremnické vrchy (Zdroj: Facebook)

JASTRABÁ – Dvaja mladíci, ktorí sa vybrali do lesov Kremnických vrchov zažili poriadnu drámu. Stretli totiž medvedicu s dvomi mladými. Kým jeden z kamarátov si zvieratá natáčal, druhého rozhnevaná medvedica napadla. Našťastie ho vážne nezranila.

Udalosť sa odohrala ešte minulý týždeň  v pondelok. Útok 120 kilovej medvedice mohol skončiť aj tragicky. Našťastie za obeť padla iba rozhryzená topánka a malá rana na nohe. O prvom utoku medveďa v tomto roku v Kremnických horách informoval portál ziar.sme.sk. Podľa Jozefa, ktorého medveď napadol si kamarát natáčal mláďa a v tej chvíli sa pri ňom ocitla jeho mama. Keď sa pokúšal vyliezť na strom zakusla mu do nohy. Následne chcel šelme ujsť ale tá ho naháňala vyše 80 metrov.

Medveď  - Kremnické
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Potom sa obrátila a vrátali sa k mladým. Medvede sa podľa odborníkov už prebrali zo zimného spánku a preto by mali byť ľudia opatrnejší pri prechádzkach v lese. Aj keď sa medveď snaží vyhýbať ich prítomnosti, v prípade zatúlaných mláďat, je to pre človeka nebezpečné, keďže matka nevidí iné východisko iba ho brániť. 

Zábery z miesta činu, ktoré predchádzali útoku medvedice.

 

Medveď, Kremnické vrchy

 

Video z Mútneho z jari minulého roka

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu