Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Tatrách opäť zasahoval vrtuľník, pomáhal dvom zraneným lyžiarom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD - Horská záchranná služba a popradskí vrtuľníkoví záchranári dnes mali dva spoločné zásahy v Nízkych aj Vysokých Tatrách. Popoludní pomáhali na zjazdovke v Zadných Derešoch na južnej strane Chopku, kde si slovenský lyžiar vážne zranil predkolenie.

Po tom, ako ho dopravili do nemocnice v Ružomberku, odletela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) do Vysokých Tatier, kde sa v oblasti Skalnatej doliny nachádzal ďalší zranený lyžiar. Ten počas lyžovania okrajom Lomnického sedla stratil rovnováhu a prepadol cez skalné prahy asi 100 metrov pod vrcholovou stanicou lanovky. Zranil si hlavu s podozrením na otras mozgu a spôsobil si vnútorné zranenie, ktoré si vyžiadalo urýchlený prevoz do nemocnice v Poprade.

Záchranári HZS sa najskôr spustili s kanadskými saňami dole Kartárikovým žľabom. Po prílete vrtuľníka spolu s lekárom VZZS pacienta na mieste ošetrili, zabezpečili proti chladu a spustili na miesto dostupné vrtuľníkom. Vo vákuovom matraci pomocou navijaka ho previezli na Skalnaté pleso, kde ho posádka VZZS preložila na palubu a transportovala do nemocnice v Poprade. O prípadoch informuje HZS na svojej webstránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu