Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Voľnejšia ruka pre obce a mestá, môžu zakázať predaj a pitie alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obce a mestá budú môcť prijatím nariadenia obmedziť alebo zakázať v určitých hodinách alebo dňoch predaj, podávanie alebo požívanie alkoholických nápojov v zariadeniach spoločného stravovania a v predajniach potravín.

Vyplýva to z novely zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov poslancov za Smer-SD, ktorú dnes parlament posunul do druhého čítania. Miestne samosprávy by podľa návrhu zároveň pri zabezpečení verejného poriadku vo svojich územných obvodoch alebo v určitých častiach svojho územia prijatím nariadenia mohli obmedziť alebo zakázať podávanie alebo pitie alkoholických nápojov aj na iných verejne prístupných miestach bez časového obmedzenia. Novela reaguje na nejasnú pozíciu obcí pri prijímaní všeobecne záväzných nariadení pri predaji a užívaní alkoholických nápojov na svojom území.

Poslanci NR SR prerokovali a vzali na vedomie aj Správu o reforme Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP). Materiál pojednáva o tom, v akom štádiu bolo prebraté rokovanie o reforme CAP, aká bola pozícia SR a čo krajina v tejto oblasti dosiahla od októbra 2011 do konca marca 2012. Správa skúma aj to, či nastala zmena pozície

Ministerstva pôdohospodárstva a regionálneho rozvoja (MPRV) SR po výmene na čele rezortu, ďalší priebeh schvaľovacieho procesu a postup Slovenskej republiky v nasledujúcich rokoch vo vyjednávaniach. Rozprava
k tomuto bodu sa neskôr zmenila na kritiku európskych dotácií v poľnohospodárstve. Poslanci vládneho Smeru-SD ako aj opozičnej SaS sa zhodli na tom, že slovenským farmárom neškodia nízke dotácie, ale skutočnosť, že slovenských farmárov nižšie dotácie znevýhodňujú oproti tým v ostatných krajinách EÚ. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu