Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dajte si pozor, na Slovensku opäť môžu byť nebezpečné výrobky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sunshinecoastdaily.com.au)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na výskyt nebezpečných tetovacích farieb v Európskej únii, ktoré kontrolné orgány v Nemecku a v Holandsku nahlásili do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky systému (RAPEX).

Informáciu poskytla hovorkyňa ÚVZ SR Lenka Skalická. Nebezpečné by mali byť niektoré tetovacie farby značiek Kuro Sumi, Tattoooo.com and Colors Tattoo Ink a Intenze. Je možné, že výrobky sa nachádzajú aj na slovenskom trhu.

Vo výrobku Kuro Sumi Tattoo Outlining Ink zistili kontrolóri prekročené povolené množstvo nečistôt a zakázanú látku benzo[a]pyrene. Farba pochádza z Japonska a dováža sa v sklenej fľaši s kovovým uzáverom. Farba Baby Blue Tattoo pochádza z Číny. Vo výrobku sa zistili nepovolené látky - polycyklické aromatické uhľovodíky.

Predáva sa v rôznych plastových obaloch. Farby na tetovanie INTENZE Sienna, Dragon Red, Tangerine, Banana cream, Lime green pochádzajúce z USA obsahujú nepovolený aromatický amín a distribuujú sa v 29,6 ml priehľadných fľaškách s čiernym uzáverom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu