Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kritická situácia pri Trnave: Autá odfukuje z cesty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Polícia upozorňuje na kritickú situáciu na ceste medzi Hrnčiarovcami nad Parnou a Cíferom v okrese Trnava. Mimo cestu sa tu dostalo niekoľko áut, podľa trnavskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej ich vietor doslova sfúkol z cesty.

,,Apelujeme na vodičov, ak ich jazda nie je nevyhnutne potrebná, aby radšej nejazdili a cestu odložili,“ povedala Kredatusová. Zimné pneumatiky by mali byť samozrejmosťou, no polícia stále eviduje prípady nehôd či škodových udalostí, ktorých príčinou bolo použitie letných pneumatík. Vodiči by mali zvážiť, či s takto vybaveným autom vyrazia na cesty. Za nepoužitie zimných pneumatík ukladá zákon podľa Kredatusovej sankciu 60 eur, rovnakú čiastku môže vodiča stáť neodstránenie ľadu a snehu z vozidla.

Hasiči upozorňujú na problémy aj na cestách Trnava – Bučany, Trnava – Malženice a Trnava – Zavar, kde sa vplyvom sneženia a silného vetra vytvárajú snehové jazyky. V Trnavskom kraji hasiči podľa ich hovorcu Mariána Hrušku evidovali len dopoludnia osem výjazdov k dopravným nehodám a technickým zásahom, ktoré súviseli s poveternostnou situáciou. Ďalšie tri zásahy má na svojom konte Dobrovoľný hasičský zbor POLE, ktorý je vybavený špeciálnou technikou na vyslobodzovanie vozidiel zapadnutých v snehu. Vyťahovanie vozidiel vykonáva DHZ POLE v koordinácii s krajským operačným strediskom hasičov v Trnave bezplatne.

Dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave informuje vodičov, že na ceste meste obcami Kátlovce a Dolné Dubové v okrese Trnava dopravu obmedzuje skrížený kamión. "Cesta je neprejazdná v oboch smeroch," konštatoval dispečer.

Máte fotky alebo video? Pošlite nám ich na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu