Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Tatrách bude opäť kontroverzné konské pólo: J&T sa názvu vzdala, bude mať "iba" tím!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIPTOVSKÝ HRÁDOK – Už o dva týždne budú v Tatrách už po druhý raz dupať kone, nebude chýbať slovenská a česká smotánka a vraj je pripravená aj zábava pre obyčajných ľudí. Po tom, čo mal prvý ročník konského póla pauzu kvôli kontroverznému prvému ročníku, ktorý kritizovali ochranári, sa organizátorom podarilo usporiadať druhý ročník na inom mieste.


Ako nám prezradil riaditeľ Polo klubu Bratislava a organizátor akcie Peter Godányi, tentoraz nebude turnaj pod hlavičkou finančnej skupiny J&T, ale značky automobilov BMW. Akcia sa má konať prvý februárový víkend, kvôli protestom ochranárov sa zo Štrbského plesa presunula do areálu hotela Grand Castle v Liptovskom Hrádku. „V roku 2011 bol druhý ročník turnaja zo série Polo On Snow plánovaný na Štrbskom Plese, avšak nakoniec sa kvôli obštrukciám ochranárov neuskutočnil,“ uviedol Godányi.

Miesto konania vraj vybrali tak, aby scenéria reprezentovala usporiadateľskú krajinu a technické podmienky vyhovovali striktným pravidlám prestížnych polo turnajov v Európe. Liptovský Hrádok s blízkymi lyžiarskymi strediskami, región s bohatou folklórnou tradíciou a priestory historického hotela Grand Castle, tieto pravidlá spĺňa.  

VIP hosťami budú ako po minulé roky najmä partneri a klienti hlavných sponzorov turnaja, ale aj diplomati ako napríklad veľvyslanci USA a Argentíny.

"Skupina J&T zimné konské pólo v tomto roku organizovať nebude, tak v Tatrách ako ani na inom mieste. Zimné pólo ako sportové podujatie organizuje I. polo klub na Slovensku, v rámci ktorého bude jeden z tímov hrať pod značkou J&T BANKY, tak ako tomu bolo aj pri predchádzajucich majstrovstvách v konskom pole, či už v Argentíne, Zakopanom, ci Ebreichsdorfe. J&T BANKA podporuje tento event iba z hladiska športového podujatia," povedala nám hovorkyňa finančnej skupiny Nikol Kubaská.

Aké celebrity zo šoubiznisu sa zúčastnia, však zatiaľ organizátori taja. „O účasti mediálne známych osobností budeme informovať na tlačovej konferencii k podujatiu, ktorá sa uskutoční koncom januára v Bratislave,“ reagoval.

BMW xDrive Polo On Snow 2013 chce pritiahnuť hlavne rodiny s deťmi. „Má veľmi atraktívny koncept, ktorý je zameraný na oslovenie širokej verejnosti, najmä rodín s deťmi a návštevníkov okolitých zimných stredísk v Jasnej alebo Vysokých Tatrách. Pre všetkých divákov je počas troch dní pripravený zážitkový areál, plný programu pre všetky vekové kategórie. Každý, kto sa vyberie do Liptovského Hrádku, si bude môcť okrem atraktívnych zápasov v póle pozrieť aj vystúpenia folklórnych súborov a popových umelcov, alebo navštíviť tradičný liptovský jarmok. Samozrejmosťou bude bohatá ponuka stánkov s občerstvením a ďalších atrakcií. Vstup na podujatie je, samozrejme, zdarma,“ dodal Godányi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu