Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Horskí záchranári: Aj na Silvestra pomáhali turistom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári zasahovali počas silvestrovskej noci vo Vysokých Tatrách. Operačné stredisko tiesňového volania HZS prijalo o 17.30 h žiadosť o pomoc pre dvoch slovenských turistov vo veku 26 a 27 rokov, ktorí uviazli pod vrcholom Štrbského Soliska na pilieri spadajúcom do Mlynickej doliny.

Turisti vystupovali jedným zo žľabov, avšak počas výstupu stratili ruksaky s vybavením na bivakovanie, a hoci mali čelové lampy a neboli ani zranení či podchladení, obávali sa pokračovať ďalej.

"Záchranári HZS ich po príchode na miesto vytiahli z terénu lanovou technikou a po hrebeni Soliska s nimi postupne zostúpili do chodeckého terénu Soliska, odkiaľ pokračovali po zjazdovke až na Štrbské pleso. Akciu ukončili krátko po 23:30 h," uviedla webstránka záchrannej služby.

Nový rok zastihol dnes aj záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) v teréne Nízkych Tatier. Chatár z chaty pod Chabencom žiadal o pomoc pre lyžiarku, ktorá si spôsobila poranenie dolnej končatiny a nebola schopná zostúpiť.

 "Záchranári ju po príchode na chatu ošetrili a nabalili do kanadských saní, ktorými ju aj za pomoci skútra a lyží dopravili cez Lomnistú dolinu do Jasenia, kde ju prevzala posádka Rýchlej zdravotnej pomoci. Ich silvestrovský výjazd bol ukončený o 00:45 h," informuje webstránka HZS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu