Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kollár: Arbitráž je výsledkom neodbornosti socialistickej vlády

Jozef Kollár
Jozef Kollár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Rozhodnutie Medzinárodného arbitrážneho súdu je podľa poslanca NR SR Jozefa Kollára (SaS) cenou za neodbornosť socialistickej vlády Smeru-SD.

Ako dnes povedal Kollár, Robert Fico už v októbri 2007 hovoril, že sa nebojí, nech sa poisťovne súdia. „Táto odvaha Fica stojí daňových poplatníkov Slovenska 25 miliónov eur. Takže Fico sa stará o ľudí ako blcha o psa,“ vyhlásil Kollár.

Kollára zaujíma, koľko nás bude stáť vyvlastnenie zdravotných poisťovní, ak zákaz zisku stál 25 miliónov eur. „Tieto peniaze sa mohli použiť na zlepšenie kvality zdravotníctva, alebo na platy učiteľov,“ dodal.

Holandská vzájomná poisťovňa Achmea, ktorá vlastní Union zdravotnú poisťovňu, a.s., vyhrala v piatok svoj dlhotrvajúci právny spor so Slovenskou republikou. Ako informovala hovorkyňa
Unionu Judita Smatanová, Medzinárodný arbitrážny tribunál, ktorý sa zaoberal sporom, rozhodol, že v roku 2006 a 2007 SR porušila ustanovenia investičnej dohody medzi Holandskom a Slovenskou republikou,
a to zásadnými zmenami v legislatíve poisťovníctva s cieľom vytlačiť a poškodiť investorov súkromných zdravotných poisťovní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu