Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nemocnica v Piešťanoch v rukách Smeru: Riadiť ju bude aj raper Ego!

Ego je jedným z ľudí, ktorí budú riadiť piešťanskú nemocnicu
Ego je jedným z ľudí, ktorí budú riadiť piešťanskú nemocnicu (Zdroj: google, archív)

PIEŠŤANY - Piešťanská nemocnica má nového riaditeľa aj členov správnej rady. Prekvapením pre mnohých určite bude, že za jedného z nich bol vymenovaný aj známy slovenský raper Ego.

Informáciu o zmenách na hlavných postoch v nemocnici Alexandra Wintera (NAV) priniesol portál denníka Sme. Podľa neho sa novou riaditeľkou stala Mária Domčeková z Nitry, ktorá vystriedala Róberta Mamrillu.

Štát ako väčšinový vlastník na zmenu riaditeľa potreboval dvojtretinovú väčšinu hlasov členov správnej rady, čo v prípade päťčlennej piešťanskej správnej rady znamená štyri hlasy. Ministerstvo ale malo doteraz len tri. Rozhodlo sa preto zvýšiť počet svojich zástupcov na štyroch.

"Keďže nevedeli presadiť v správnej rade to, čo potrebujú, lebo nemali kvalifikovanú väčšinu, tak to vyriešili tak, že doniesli list od pani ministerky Zuzany Zvolenskej, že za ministerstvo delegujú štvrtého člena," povedal člen správnej rady za nemocnicu Alan Suchánek.

Nemocnica sa teda po poslednom vymenovaní dostala pod úplnú kontrolu Smeru. Predsedníčkou správnej rady je totiž Drahoslava Kupcová, ktorá je manželkou poradcu ministra hospodárstva Viliama Kupca. Práve jeho spoločnosť Tax Audit je známa tým, že počas prvej aj druhej vlády Roberta Fica dostávala veľa štátnych zákaziek. Jedným z nových členov správnej rady za ministerstvo je Michal Straka, ktorý je synom Ruženy Strakovej, Kupcovej spoločníčky vo firme Tax Audit. Verejnosť ho pozná skôr ako Ega, člena skupiny Kontrafakt.

Šéfkou dozornej rady NAV sa stala poslankyňa Smeru Renáta Zmajkovičová. V dozornej rade sedia výhradne členovia strany Smer. Sú nimi Adriana Herdová, ktorá pre Zmajkovičovú pracuje ako poslanecká asistentka aj mestský poslanec za Smer Ján Ranostaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu