Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hádka v STV: Ficov poradca Staněk nadával Kaníkovi do hajzlov!

Peter Staněk.
Peter Staněk. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Stratil nervy. Poradca premiéra Fica a predseda ekonomického ústavu SAV Peter Staněk sa vo včerajšej diskusnej relácií STV neudržal a poslancovi SDKÚ Ľudovítovi Kaníkovi vynadal do hajzlov.

Horúcu diskusiu vyvolala debata o boji proti chudobe na Slovensku. Kaník vyzval Staněka, aby povedal čo konkrétne urobil ako poradca premiéra a bývalý štátny tajomník Ministerstva financií. Staněk zvýšeným hlasom najprv poprel, že by bol štátnym tajomníkom a Kaníkovi povedal, aby si "neotváral hubu". "Ak ste neboli štátnym tajomníkom, tak sa ospravedlňujem," zareagoval Kaník. Problém je, že podľa všetkých dostupných informácií Peter Staněk skutočne pracoval ako štátny tajomník ministerstva financií a to za tretej vlády Vladimíra Mečiara. "Pán Kaník, ste klasická ukážka lživého a podvodného vyjadrovania," kričal rozčúlený Staněk. Hádka však pokračovala ďalej a nedokázala ju upokojiť ani moderátorka. Rozčúlený Staněk ju ukončil slovom "hajzel" adresovaným Kaníkovi.

 

Videozáznam diskusie, inkriminovaná urážka voči Kaníkovi zaznie na konci videa:

Hádka v RTVS

 

"Celé Slovensko videlo, akými ľuďmi sa obklopuje predseda vlády," reagoval pre Topky Ľudovít Kaník. Podľa neho je premiérov poradca Staněk nafúkaný exhibicionista. Prípadné právne kroky voči Staněkovi vraj zváži. "Dostal som niekoľko ponúk na právne zastupovanie," dodal. So žiadosťou o reakciu sme oslovili aj samotného Staněka, zatiaľ však nebol dostupný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu