Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Agresívny pitbul je doma, Revúčania sa boja!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wiki)

REVÚCA - Bojový pes, ktorý v Revúcej v pondelok 19. novembra pohrýzol dvoch ľudí, je opäť doma. Informáciu TASR potvrdila prevádzkovateľka útulku v Revúcej Kvetoslava Slaná s tým, že majiteľka psa nikoho nekontaktovala a zviera si zobrala z neuzamknutého koterca. Útulok jej v tom nemohol nijako zabrániť. Pohryzený dôchodca sa po útoku cíti ohrozený.

Poškodený dôchodca Ján Širila zostal šokovaný, keď dnes zistil, že pes je opäť pri dome, v ktorom sa jeho majiteľka nezdržiava. O zvieratá sa má starať sused. Útočiaceho psa v pondelok umiestnili v koterci blízko areálu útulku pre psy v Revúcej. Prevádzkovatelia zariadenia sa zviera pokúšali nakŕmiť, no pes bol agresívny aj na nich. V koterci mal byť v karanténe.

Majiteľka si ho z útulku dnes zobrala bez toho, aby kohokoľvek informovala. "My sme ju len zbadali, že prišla ku kotercu a psa si naložila do svojho auta. V podstate sme nemali nijaký dôvod jej v tom zabrániť alebo sa s ňou rozprávať. Koterec bol odomknutý a nám nedal nikto inštrukcie, čo máme so psom robiť," konštatovala Slaná.

Polícia prípad stále vyšetruje, rieši ho ako priestupok proti poriadku. "Ak sa obyvatelia z okolia cítia ohrození, môžu to ohlásiť na obvodnom oddelení Policajného zboru," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Jana Vrbická.

Nevhodné podmienky chovu by mohla preveriť Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR. Karanténu by však mohli nariadiť iba v prípade podozrenia z besnoty. Prípadom sa nemá dôvod zaberať ani Inšpekcia ochrany zvierat. Inšpektorka pre stredné, severné a východné Slovensko Mária Sliacka povedala, že ich prioritou sú týrané zviera.

"Takéto prípady môžu ľudia riešiť len formou sťažností na mestskom úrade prípadne podaním oznámenia na polícii. Práve takéto prípady má pomôcť vyriešiť nový zákon. Za istých okolností však môže ŠVPS nariadiť usmrtenie nebezpečného psa. Navyše, nezodpovednému majiteľovi môže na dva roky takéto plemeno zakázať chovať," konštatovala Sliacka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu