Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bratislavčania, pozor: Od novembra začnú platiť tieto nariadenia o alkohole!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Od 1. novembra nadobudne platnosť nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré upravuje predaj, podávanie a konzumáciu alkoholických nápojov v Bratislave.

Ako informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy, nariadenie definuje verejné priestranstvá, kde je zakázané predávať a konzumovať alkohol v presne určených časoch.

Vo vzdialenosti do 100 metrov od školských zariadení, cintorínov či sídla prezidenta, parlamentu i vlády nie je možné predávať, užívať alkohol v čase od 4.00 do 2.00 h. Obdobne platí zákaz v čase od 22.00 do 6.00 h na staniciach, zastávkach či nástupištiach železničnej a autobusovej dopravy. Naopak, zákaz neplatí pre verejné podujatia, ktoré sa organizujú pri príležitosti štátnych a náboženských sviatkov alebo na organizácii ktorých sa podieľa mesto či mestská časť.

 Hlavné mesto menilo pravidlá po upozornení prokuratúry. "Spochybnila vymedzenie priestoru, kde je možné zakázať pitie alkoholu. Priestory sme presne definovali," uviedol primátor Milan Ftáčnik na septembrovom rokovaní zastupiteľstva, keď poslanci nové pravidlá schválili.

Jednotlivé bratislavské mestské časti si pritom vlastnými záväznými pravidlami môžu určiť ďalšie priestranstvá, kde nie je možné predávať resp. konzumovať alkohol. Ich nariadenie ale nemôže ísť proti VZN hlavného mesta.

Za porušenie pravidiel predaja alkoholu hrozí právnickej osobe sankcia do 6638 eur, fyzickej osobe za konzumáciu alkoholu na verejnom priestranstve 33 eur. Kontrolu pravidiel budú okrem príslušníkov mestskej polície vykonávať aj zamestnanci samosprávy na základe poverenia primátorom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu