Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Široký získal od mesta hotel vedľa zimáku: Za 26 tisíc eur!

Juraj Široký Zobraziť galériu (2)
Juraj Široký (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podnikateľ Juraj Široký bude mať onedlho úplne pod kontrolou nový hotel pri Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ako aj pozemok pod ním. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Sme.

Doteraz hotel vlastnila firma Tehelné pole. V nej malo okrem Širokého 40-percentný podiel aj mesto Bratislava. Pozemky si majiteľ hotela prenajímal od mesta. Mestskí poslanci však minulý týždeň odhlasovali, že pozemok predá Tehelnému poľu za niečo vyše milióna eur. Mesto sa zároveň vzdá 40-percentného podielu v Tehelnom poli za dvojnásobok nominálnej hodnoty jeho akcií. "Majoritný akcionár Tehelného poľa firma TP Slovan tak získa všetky práva na nový hotel za 26.560 eur," informuje denník.
      
Primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik hovorí, že Tehelné pole bolo v strate a chcelo preto zvýšiť základné imanie. To by pre mesto znamenalo výdavky viac než milión eur. "Preto sme si povedali, že je lepšie akcie predať ako čakať na dividendy. Museli by sme vyrovnať na každú akciu 270-tisíc eur," cituje Ftáčnika Sme.
      
Na ohodnotenie pozemkov pod štadiónom si mesto dalo vypracovať odborný posudok. Suma vyše milión eur za vyše 4000 štvorcových metrov, ktorú znalec vyrátal, sa pozdáva aj Martinovi Lazíkovi z Národnej asociácie realitných kancelárií.
      
Na ocenenie balíka akcií, s ktorými sa odpredávajú aj akcie v štvorhviezdičkovom hoteli, sa však už odborný posudok vypracovať nedal. Ftáčnik tvrdí, že pri jej stanovovaní vychádzali z nominálnej hodnoty akcií. "Tú sme vynásobili dvoma a povedali sme, že to je dobrý predaj," povedal. Vychádza z toho, že ide o akcie firmy, ktorá je momentálne v strate. Proti boli niektorí opoziční poslanci. "Hotel bude na seba aj zarábať, to nie je otázka roka. Potom prečo má druhý akcionár o akcie záujem?" cituje Sme poslankyňu Annu Dyttertovú z KDH. Za hlasovali aj niektorí poslanci z SDKÚ, medzi nimi Jozef Uhler. Zdôvodnil to tým, že pre mesto bude dobré, ak preruší kontakty "s touto skupinou podnikateľov".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu