Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škaredá rozlúčka s letom: Prichádza dážď, vietor a poriadny chlad!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Leto sa definitívne končí! Svedčí o tom predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu, podľa ktorej ešte dnes najvyššia denná teplota vystúpi na 27 stupňov, ale od zajtra nás už čaká upršané počasie a postupný prílev chladného vzduchu. Ten ovplyvní aj počasie cez víkend.

V stredu cez naše územie postúpi brázda nízkeho tlaku vzduchu so studeným frontom, ktorý so sebou prinesie oblačné až zamračené počasie a od západu nás čaká postupne na väčšine územia dažď alebo prehánky. Najvyššia denná teplota vystúpi ešte na 21 až 26, na Kysuciach, Orave a Liptove okolo 19 stupňov.

Vo švrtok v noci má byť oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď alebo prehánky. Od cca 1500 m sa môžu vyskytnúť snehové zrážky. Cez deň polooblačno až oblačno a miestami prehánky, od cca 1300 m snehové. Teplota klesne na 12 až 17, na severe okolo 10 stupňov. Treba sa pripraviť aj na nepríjemný severozápadný až severný vietor 3 až 7, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť okolo 15 m/s (10 až 25, nárazy 55 km/h).

Ani v piatok sa počasie neumúdri a vstaneme do prevažne polooblačného a na niektorých miestach zahmleného rána. Nočná teplota 7 až 2, v horských dolinách a kotlinách na severe okolo 0 stupňov. Denná teplota dosiahne 14 až 19, na severe miestami okolo 12 stupňov.

V sobotu cez strednú Európu postúpi rýchlo na východ ďalší studený front, ktorý sa podpíše na oblačnom až zamračenom počasí s dažďom alebo prehánkami na väčšine územia. Cez deň príde na západe Slovenska k ubúdaniu zrážok a zmenšovaniu oblačnosti. Fúkať však má silný vietor a denná teplota sa bude pohybovať iba v rozmedzí 10 až 15, na severe okolo 7 stupňov.

Nedeľa neprinesie žiadne zlepšenie. Bude jasno až polooblačno. Zrána v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky a chladno. Nočná teplota 5 až 0, na severe okolo -2 stupňov. Denná teplota 12 až 17, na severe okolo 10 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu