Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pavol Rusko draží svoju luxusnú vilu: Spýtajte sa tej svine, kde sú peniaze!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: reality.sk)

BRATISLAVA – Bývalý šéf TV Markíza Pavol Rusko (49) sa borí v problémoch. Kým pred rokom sa po 20-ročnom vzťahu rozviedol so svojou bývalou manželkou Vierou, dnes bojuje s nedostatkom financií. Jeho megalomanská vila v Záhorskej Bystrici poputovala do dražby. Nepríjemnosti, do ktorých sa exminister hospodárstva dostal, pripisuje exmanželovi Anety Sedlmair Pariškovej.

Ruskova vila sa bude dražiť 26. septembra.
Zobraziť galériu (9)
Ruskova vila sa bude dražiť 26. septembra.  (Zdroj: reality.sk)


Pavol Rusko by už o pár týždňov mal prísť o exkluzívnu nehnuteľnosť na Strmých vŕškoch. Pre finančné problémy ju totiž dáva do dražby. Luxusná vila však rozhodne nie je určená pre bežného smrteľníka. Jej vyvolávacia cena je neskutočných 2 250 000 eur. Má vyše 3 700 metrov štvorcových, úžitková plocha predstavuje 780 metrov štvorcových. „Suterén a prízemie tvoria spoločenskú časť domu, poschodie oddychovú časť domu,“ píše o dvojpodlažnom podpivničenom dome realitný portál.

Nový majiteľ sa určite poteší krásnemu výhľadu na Záhorskú Bystricu.
Zobraziť galériu (9)
Nový majiteľ sa určite poteší krásnemu výhľadu na Záhorskú Bystricu.  (Zdroj: reality.sk)
Záhradné jazierko, fontána aj bazén sú súčasťou vily. A nielen to.
Zobraziť galériu (9)
Záhradné jazierko, fontána aj bazén sú súčasťou vily. A nielen to.  (Zdroj: reality.sk)


Kým pred piatimi rokmi exšéf Markízy zásadne popieral, že by išlo o snobskú vilu s vymoženosťami od výmyslu sveta, v rámci dražby sa ukázalo, že v luxusnom dome nechýba bazén, bowlingová miestnosť, posilňovňa, obrovská záhrada s fontánou, záhradným jazierkom, menším tenisovým kurtom a skladom vína. Rusko si to zjavne s prepychom napokon rozmyslel.

Vila sa ocitla v dražbe za 2 250 000 eur.
Zobraziť galériu (9)
Vila sa ocitla v dražbe za 2 250 000 eur.  (Zdroj: reality.sk)


Zaujímavé je, že tri roky dozadu sa hodnota domu aj s pozemkom odhadovala na vyše 3 miliónov eur. V dražbe sa tak cena exkluzívnej vily znížila o 750 000 eur (pokles o 25 %). Bývalému ministrovi hospodárstva to však zjavne neprekáža, nehnuteľnosti sa chce zbaviť. Po rozvode ju obýva so svojou snúbenicou Henrietou. Ako sám povedal, obrovský priestor je pre dvoch ľudí zbytočný a v budúcnosti by sa do podobného projektu nepúšťal.

Jedálenská miestnosť.
Zobraziť galériu (9)
Jedálenská miestnosť.  (Zdroj: reality.sk)
Hala luxusnej vily ukrýva aj veľké akvárium.
Zobraziť galériu (9)
Hala luxusnej vily ukrýva aj veľké akvárium.  (Zdroj: reality.sk)


Prekvapujúco však znejú Ruskove ďalšie vyjadrenia. Za svoj zlý finančný stav totiž viní exmanžela Anety Sedlmair Pariškovej. David Dočekal mu má dlžiť viac ako 5 miliónov dolárov. Keď sme sa bývalého šéfa Markízy opýtali, kde peniaze zmizli, servítku si pred ústa rozhodne nedával. "Spýtajte sa tej svine, kde sú tie peniaze," odpovedal nazúrene Rusko.

Chýbajúce financie majú byť dôvodom, prečo nespláca úver a vila poputovala do dražby. Ak za ňu Rusko nezíska lepšiu sumu, dom sa chystá predať aj za menej, len, aby vyplatil dlhy.

Na realitnom portáli sa luxusná vila objavila minulý piatok, prvá verejná obhliadka je naplánovaná na 13. septembra a dom na Strmých vŕškoch sa bude dražiť 26. septembra.

Pavol Rusko draží svoju
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: reality.sk)
Pavol Rusko draží svoju
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: reality.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu