Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Novácka chemička opäť v plameňoch: Zasahovali aj záchranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NOVÁKY - V areáli bývalých Nováckych chemických závodov vo štvrtok večer horelo. K skratu a následnému požiaru káblových prívodov na prevádzku elektrolýzy došlo o 21.20 h v objekte spoločnosti Fortischem.

Ozval sa nám čitateľ, ktorý okolo polnoci zahliadol chemické závody v plameňoch. Ohlasoval to údajne aj miestny rozhlas a bolo počuť sirény sanitiek. Ako informovala hovorkyňa Fortischem, a. s. Anna Vojteková, z bezpečnostných dôvodov boli jednotlivé výrobné prevádzky spoločnosti odstavené. "Požiar bol uhasený o 21.45 h, následne bol postupne zabezpečovaný nábeh jednotlivých výrobných jednotiek," dodala.

Počas hasenia sa však jeden z hasičov nadýchal štipľavého dymu a museli zasahovať záchranári. "O 23:08 nám volal hasič z areálu bývalých chemických závodov Nováky, že tam je kolega, ktorému sa ťažko dýcha. Bol intoxikovaný neznámou látkou a záchranári ho ošetrili na mieste bez prevozu do nemocnice," povedal pre Topky hovorca záchranárov Boris Chmel.

Iný úraz v súvislosti s touto udalosťou nebol zaznamenaný, nedošlo k ohrozeniu, resp. zhoršeniu životného a pracovného prostredia a nebolo ohrozené okolité obyvateľstvo. Výšku škôd zatiaľ podnik podľa Vojtekovej nevyčíslil.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu