Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dočkali sa: Poisťovňa začala odškodňovať klientov skrachovanej cestovky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Poisťovňa Kooperativa začala vyplácať poistné plnenia klientom skrachovanej CK Alex tour. K tomuto kroku poisťovňa pristúpila po sumarizácii uplatnených nárokov.

"Predbežný odhad nárokov klientov je do 400 tisíc eur," informovala vedúca oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa Erika Barkolová. Predpokladajú, že do piatka 10. augusta budú vyplatené všetky poistné plnenia zo škôd, pri ktorých boli preukázané a objektivizované nároky.

Medzi prvými odškodnili pani s vážnou diagnózou – onkologickým ochorením, ktorá nemohla vycestovať pre krach na dovolenku so svojím vnukom.

Cestovná kancelária Alex Tour začiatkom júla vyhlásila krach po 20 rokoch existencie. Za hranicami mala v tom čase 163 dovolenkárov, a to v Bulharsku, Grécku, Turecku, Španielsku. Poisťovňa Kooperativa vtedy klientom verejne prisľúbila, že im uhradia primerané náklady spojené s touto situáciou.

Poškodení klienti majú podľa poisťovne nárok na preplatenie nákladov na dopravu v zahraničí z miesta pobytu do SR, pokiaľ je doprava súčasťou zájazdu, tiež preddavku, respektíve ceny zájazdu, ak nevycestovali a tiež preplatenie rozdielu medzi zaplatenou cenou zájazdu a cenou čiastočne poskytnutého zájazdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu