Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nastupuje ochladenie: Dnes 37 stupňov, v sobotu už len 25!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu dnes vyvrcholí horúce počasie, ktoré nás potrápilo v predošlých dňoch. Zajtra nás čaká prepad teplôt, ktoré sa budú ku koncu týždňa neustále znižovať.

V pondelok na Slovensku vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu od juhozápadu. Má byť jasno až polooblačno a mimoriadne horúco. Najvyššia denná teplota dosiahne 33 až 37, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 31 stupňov.

V utorok od západu postúpi cez naše územie brázda nízkeho tlaku vzduchu spojená so zvlneným studeným frontom, za ktorou sa začne rozširovať od západu do strednej Európy výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Cez deň oblačno až zamračené, popoludní od západu zmenšovanie oblačnosti. Miestami hrozia prehánky a búrky, a to najmä na západe a severe, ojedinele aj intenzívnejšie a s krúpami. Denná teplota vystúpi na 25 až 30, na severe okolo 23 stupňov. Severozápadný až severný vietor bude fúkať rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch ojedinele okolo 55 km/h.

Streda má byť jasná až polooblačná. Cez deň nás ojedinele pri prechodne zväčšenej oblačnosti čakajú slabé prehánky, a to najmä na severe. Denná teplota 23 až 28, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 21 stupňov.

Malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť pretrvá aj vo štvrtok. Cez deň sa ojedinele vyskytnú prehánky a búrky, najmä na severe krajiny. Denná teplota 23 až 28, na severe okolo 21 stupňov.

Aj v piatok sa treba pripraviť na premenlivú oblačnosť, na severe miestami s prehánkami, inde zrážky len ojedinele. Denná teplota 22 až 27, na severe okolo 20 stupňov.

V sobotu k nám začne prúdiť chladnejší vzduch od severu. Má byť jasno až polooblačno, na severe pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele slabé prehánky. Denná teplota 20 až 25, na severe miestami okolo 18 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu