Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Klienti Alex Tour prežívajú peklo: Z hotela vyhodili rodiny s malými deťmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Cestovná kancelária Alex Tour, ktorá včera vyhlásila krach, nechala podľa našich informácií v zahraničí až 125 klientov. Viacerí Slováci tak zostali v dovolenkových destináciách na ulici aj s malými deťmi a netušili, čo sa s nimi bude diať. Reakcie, ktoré k nám prišli do redakcie, hovoria za všetko.

Cestovná kancelária Alex Tour, s.r.o. oznámila krach včera o 11. hodine na svojej internetovej stránke: "Firma pre finančné problémy nemá možnosť uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb. O klientoch, ktorí sú momentálne v zahraničí, sa postará poisťovňa Kooperatíva, a.s., u ktorej má spoločnosť Alex Tour s.r.o. uzatvorenú zákonnú poistku voči insolventnosti."

Odvtedy sa nám do redakcie ozvali niekoľkí sklamaní, zmätení a nahnevaní dovolenkári, ktorí uviazli v zahraničí bez akýchkoľvek relevantných informácií a nevedeli, čo s nimi bude. Neblaho dopadli aj tí, ktorí už mali kúpené zájazdy a zistili, že miesto zaslúženého oddychu ich čakajú iba opletačky.

Martina: Moji rodičia sú od 27.6. na Kréte. Už po príchode v stredu mali problém s ubytovaním a do hotela sa dostali až druhý deň poobede. Dnes na obed ich vyhodili z hotela a manažér hotela chce od nich 750 eur za doterajšie ubytovanie. Volala som s Kooperatívou, vraj sa to rieši, nemajú nič platiť, len čakať. Je to smutné, zájazd rodičia dostali k okrúhlym narodeninám.

Anonymný čitateľ: Zajtra som mal s nimi letieť do Bulharska. Dnes napísali, že krachli, telefóny všetky vypnuté. Zájazd celý vyplatený. Volal som do poisťovne, tam mi povedali len toľko, že aj pre nich je to nové, že večer možno dajú nejaké info v televíznych novinách. Takže sám neviem, čo ďalej robiť, pretože je to prvá skúsenosť.

Anonymný čitateľ: Delegati dostali před dvoma dny výpovědi. Včera ještě přiletělo 40 klientů do Turecka. CK moc dobře věděla už včera, že klienti nebudou bydlet tam kde mají a že místo 14 dnů mají zaplacených jen 2 dny. Těžko říct co s nima bude

Simona: Nachádzame sa 5 ľudia na Mallorce, hotel Protur Sa Coma Playa**** a od obeda sa nič nerieši, nemáme zabezpečené ubytovanie, všetci len sľubujú a sme zatiaľ na ulici a nemáme sa zatiaľ, kde ubytovať a nevieme, čo máme robiť. Nikto nas doteraz o ničom neinformoval.

Mária: Mám na Malorce celú rodinu, sestry s malými deťmi (2 roky, 3 roky, 4 roky, 10 rokov), rodičov a sestriných svokrovcov. Už 8 hodín sa nič nedeje, nemajú kde spať, nikde pre nich nemajú voľné miesto, ani letenky späť nie sú zaplatené. Sú ako bezdomovci, deti im spia na rukách, sú pred hotelom s kuframi a nikto nič nerobí, ani Kooperativa ani spoločnosť Coris. Neviem, čo budú robiť, je hrozné, že niečo takéto spoločnosť Alex Tour dopustila. Je to rodina s malými deťmi a všetci na nich kašľú.

Informácie od poisťovne Kooperativa o počtoch klientov podľa jednotlivých destinácií:

Turecko 44 osôb
Andalúzia 3 osoby
Malorka 28 osôb + 1 INFANT
Rhodos 6 osôb
Kréta 20 osôb
Korfu 24 osôb

Prví klienti by sa mali vrátiť na Slovensko už dnes:

Rhodos – odlet dnes 3.7.2012 zabezpečený
Kréta – odlet zajtra 4.7.2012 zabezpečený
Korfu – odlet zajtra 4.7.2012 zabezpečený
Bulharsko  1. skupina - dnes 3.7.2012 zabezpečený
Bulharsko – odlet 6.7.2012 zabezpečený
 

V prípade, že skrachovala cestovka aj vám, prečítajte si rady, čo robiť.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu