Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Extrémne horúca nedeľa: Pozrite sa, kde sa potili najviac!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Dnes padali na území Slovenska teplotné rekordy. Podľa teplôt nameraných Slovenským hydrometeorologickým ústavom (SHMÚ), najteplejšie bolo dnes v Lučenci, kde sa teplota vyšplhala až na 37,8 °C. Prekonal sa tak rekord z roku 2003, kedy teplota vzduchu dosiahla 34,5 °C.

S extrémne vysokou teplotou sa môže pochváliť aj Hurbanovo, kde hydrometeorológovia namerali 37,4 °C, táto teplota prekonala rekord z roku 2003, kedy namerali 35,8 °C. Zhodne, 36,5 °C namerali v Nitre a na Sliači, aj v týchto mestách boli prekonané teploty z roku 2003.

Vysokým teplotám vzduchu sa nevyhli ani Piešťany, tu dnes namerali 35,8 °C, taktiež bol prekonaný teplotný rekord z roku 2003. Teploty v metropole východu, v Košiciach dosiahli dnes na ortuti 34,3 °C, čím sa prekonal rekord z roku 1947. Horúco bolo aj v Kamenici nad Cirochou, tu bol taktiež zaznamenaný teplotný rekord 33,7 °C, no a extrémne teplo bolo aj v Poprade, kde hydrometeorológovia namerali teplotný rekord 32,5 °C.

Podľa informácii z ústavu, rekordne vysoké teploty boli aj na ďalších miestach Slovenska, teplotný rekord však nebol prekonaný napríklad v Žiline.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu