Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hlina chce na výbore hovoriť o drogách z Crazy shopov

Alojz Hlina
Alojz Hlina

BRATISLAVA - Podpredseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Alojz Hlina (OĽaNO) chce na pôde výboru hovoriť o drogách z Crazy shopov, ktoré sa v súčasnosti premenovali na Euphoria shopy. Hlina tiež požiadal Policajné prezídium o spracovanie informácie, ako slovenská polícia postupuje v prípade týchto prevádzok.

"Na internetovej stránke týchto predajní sú voľne reklamované a po objednaní voľne dostupné tzv. kúpeľňové soli. Zároveň na Slovensku existujú kamenné predajne s voľne dostupnou ponukou takýchto drog. Zahraničnou tlačou nedávno prešla informácia o hrozných účinkoch nových drog na ľudský organizmus. U užívateľov spôsobujú kanibalizmus a ďalšie pre verejnosť nebezpečné účinky. Pre tento druh nových drog sa v angličtine používa názov Bath salts, čo v preklade znamená kúpeľňová soľ," upozornil poslanec.

Hlinu preto zaujíma, či drogy, ktoré "spôsobujú tak otrasné a spoločensky nebezpečné konanie", sú na Slovensku bežne dostupné na internete a dokonca aj v kamenných obchodoch. "Podľa aktuálnych informácií z web stránky je v súčasnosti na Slovensku prevádzkovaných sedem kamenných obchodov, v ktorých sa ponúkajú 'kúpeľňové soli' – drogy kanibalov," zdôraznil.

Alojz Hlina teda požiada predsedu brannobezpečnostného výboru Jaroslava Bašku (Smer-SD), aby prezentáciu požadovanej informácie zaradil ako bod programu na najbližšom zasadnutí výboru pre obranu a bezpečnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu