Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rómom nastanú ťažké časy: Kotleba definitívnym majiteľom pozemku pod osadou!

Marián Kotleba Zobraziť galériu (2)
Marián Kotleba (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE - Rómom z Krásnohorského Podhradia, ktorí sa obávajú o svoje obydlia, sa vyplnila nočná mora. Líder Ľudovej strany Naše Slovensko Marián Kotleba je od včera oficiálnym vlastníkom pozemkov pod ich nelegálnou osadou. Svedčí o tom výpis z katastra nehnuteľností.

Hoci pôvodný majiteľ Štefan Szanislo daroval pozemky Kotlebovi ešte v apríli, k prepisu došlo podľa katastra až včera dopoludnia. Čo s nimi plánuje urobiť, je stále nejasné. Táto informácia však určite napätú situáciu v osade neupokojí.

Rómom nastanú ťažké časy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: kataster nehnuteľností)

"Ak sem Kotleba príde a bude provokovať, neručíme za to, v akom stave odíde,“ vyhlásili nedávno Rómovia, ktorých Kotleba po zničujúcom požiari hradu Krásna Hôrka 10. marca označil za zodpovedných za poškodenie národnej kultúrnej pamiatky.

Vajda z miestnej osady Ľudovít Gunár tvrdil, že Rómovia chceli už v minulosti tieto pozemky odkúpiť, ale vždy to stroskotalo na rozhodnutí miestneho zastupiteľstva, alebo na tom, že sa nedohodli s majiteľmi. „Teraz tu majú prísť buldozéry a zrovnať osadu so zemou? Veď my sme si príbytky budovali vlastnými rukami a tiež majú svoju hodnotu,“ uviedli Rómovia.

Pozemok je vedený ako trvalý trávnatý porast. Má približne 840 metrov štvorcových a stojí na nich asi 70 domov s približne 300 obyvateľmi. Podľa právnikov likvidácia nelegálnych stavieb na pozemku je podmienená rozhodnutím súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu