Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spišiak (†63) utekal po koľajniciach: Vlak ho zrazil a odhodil na zastávku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOŠICE - Život muža zo Spišskej Novej Vsi vyhasol včera tesne predpoludním na východoslovenskej železničnej zastávke Vítkovce. Šesťdesiatnik práve prechádzal cez koľaje, keď sa k nemu prirútil vlak. Snažil sa ujsť, bolo však už neskoro.

"Rušňovodič (53) uviedol, že pri vychádzaní z oblúka pred železničnou zastávkou zbadal osobu v strede prechodu cez železničnú trať. Použil výstražné zvukové znamenie a rýchločinnú brzdu, no zrážke s osobou už nedokázal zabrániť," popisovala okolnosti nešťastia košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Po použití výstražného zvukového znamenia sa Spišiak údajne na prechode zastavil, obzrel sa a pokúsil sa dostať na zastávku, Vlak ho však zachytil pravým nárazníkom a odhodil k budove železničnej zastávky.

Stret s vlakom nedal mužovi šancu prežiť. "Ohliadajúci lekár konštatoval početné fraktúry horných končatín, panvy, otvorenú zlomeninu ľavej dolnej končatiny, devastačné poranenia hlavy s následkom smrti. Presnú príčinu smrti určí pitva," dodala hovorkyňa.

Doprava na trati bola na takmer dve hodiny zastavená. Prípad policajti riešia ako usmrtenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu