Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zvrat v prípade dobitého dôchodcu (64): Robí nám zo života peklo, tvrdí sused!

Zásah sa odohral na tomto mieste
Zásah sa odohral na tomto mieste (Zdroj: PZ)

BRATISLAVA/POPRAD - Terčom policajnej brutality sa mal stať počas minulej stredy František (64) z Popradu. Keď sa podľa vlastných slov staral o zeleň pred svojim panelákom, zavolali naňho políciu, ktorá proti nemu použila násilie. Prišiel o zub a pribudlo mu pár modrín. Jeden zo susedov však zásah obhajuje a tvrdí, že dôchodca už dlho strpčuje život svojmu okoliu.

V prípade, o ktorom sme vás informovali v sobotu, stoja proti sebe dve strany. Na jednej strane je to František a jeho rodina. Podľa nich si plní svoju občiansku povinnosť a už takmer štyri desaťročia zveľaďuje zeleň pred popradským panelákom. Nikto to vraj zaňho nespraví.

Na druhej strane barikády stojí náčelník mestskej polície Jaroslav Marušina, ktorý tvrdí, že zásah bol v poriadku a jeho dôvodom bola protiprávnosť Františkovho jednania. Nemal vraj potrebný papier, ktorý by ho oprávňoval k manipulácii so zeleňou a kládol aktívny odpor. O zub však neprišiel vinou polície, ale mu vypadol.

Pridal sa k nemu aj pán Tomáš, sused aktívneho Popradčana. V ďakovnom liste, ktorý poslal na popradskú mestskú políciu, spomína dlhoročné problémy, ktoré má František spôsobovať obyvateľom bytovky. Vyrezané stromy, ktoré chcel dôchodca opäť vysadiť, boli podľa neho predtým odstránené na základe súhlasu mesta. Zabraňovali vraj slnečným lúčom v prístupe do Tomášovho bytu. František sa však rozhodol, že vysadí nové.

"Ja som vyšiel na balkón a opýtal som sa ho či opäť nám ide pod okná zasadiť strom, on mi s veľkou radosťou odpovedal, že áno. Ja som ho upovedomil, že bez povolenia stromčeky svojvoľne vysádzať nemôže, on moje slová nebral na vedomie a začal vykopávať jamu. Na to som privolal hliadku mestskej polície, po ktorej príchode pán sused napriek ich výzve pokračoval v práci, hliadka následne zasiahla," napísal Tomáš.

Nie je to vraj jediný problém s dôchodcom. "K vysadeným stromčekom pán sused dáva kamene, korene chráni hrdzavými plechovkami, na ktorých sa môžu zraniť malé deti, pri kosení trávy s tým majú pracovníci Brantnera problém. Okolo chodníkov k bytovkam kope nezmyselné priekopy, zrejme aby dažďová voda rýchlejšie tiekla k základom bytového domu. Ja som liečený pre alergickú nádchu, vďaka kríkom, stromom pod našími oknami v letnom období my susedia z nižších poschodí bojujeme s voškami, mravcami a iným hmyzom na našich balkónoch," pokračuje sused.

Ako dodáva, "geniálne nápady" kutila Františka, ktoré aplikuje aj vo svojom byte, majú za následok neustaly hluk a vŕtanie, ktoré strpčuje život ostatným.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu