Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šťastný Rusko: Od Pariškovej exmanžela vysúdil milióny!

Pavol Rusko
Pavol Rusko

PRAHA/BRATISLAVA - Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko si v krátkej dobe vypočul už druhú dobrú správu. Prokurátor nielenže minulý týždeň zastavil jeho trestné stíhanie v súvislosti s nevýhodným predajom Paroplynového cyklu, ale najnovšie vyhral aj súdny spor s Davidom Dočekalom, exmanželom moderátorky Anety Sedlmair Pariškovej. Suma, ktorú by mu mal zaplatiť, činí viac ako 3 milióny eur!

Nie je ničím zvláštnym, že biznis a peniaze vrazia klin aj medzi dobrých priateľov, a presne to sa stalo aj v prípade Pavla Ruska a Davida Dočekala. Keďže sa muži nedokázali dohodnúť, spor o požičaných a nevrátených 3,5 milióna amerických dolárov nakoniec skončil na pražskom súde. Rusko podal v roku 2007 na Pariškovej exmanžela žalobu a žiadal nielen dlžnú sumu, ale aj náležité úroky.

Okresný súd v novembri 2010 rozhodol v prospech exministra a Dočekalovi nepomohla ani obrana, že išlo o dar. Podľa vtedajšieho verdiktu musel Ruskovi vrátiť 4,75 milióna dolárov aj náklady na právnikov. Tento rozsudok minulý týždeň potvrdil aj odvolací Krajský súd v Prahe. Suma, ktorá má Ruskovi v prepočte na eurá pripadnúť, je naozaj nemalá. Dočekal má vyplatiť vyše 3 milióny eur.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu