Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

SNS kritizuje koncoročné odmeny pre Spišiaka

Andrej Danko
Andrej Danko

BRATISLAVA - Slovenskej národnej strane sa nepáči, že policajný prezident Jaroslav Spišiak dostal odmenu 3 500 eur, aj napriek tomu, že v lete minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) uviedol, že si ju pre dopravný priestupok nezaslúži.

"Neviem, či sa mám smiať, alebo plakať," konštatoval prvý podpredseda SNS Andrej Danko. "Keď policajný prezident prekročí povolenú rýchlosť o 40 kilometrov - hoci má byť vzorom občanom i svojim podriadeným, a napokon nie je sankcionovaný, ale ministrom ešte pochválený, na to niet slov," dodal Danko.

Podľa SNS Spišiak v pozícii policajného prezidenta už dávno nemá čo robiť. "Ako sa chce Lipšic pozrieť teraz pred voľbami do očí vodičom, ktorí platia pokuty za oveľa menšie chyby na cestách, vodičom, ktorí žijú z ruky do úst a prekročia niektorý z prepisov, ale musia riadne zaplatiť šialené pokuty, ktoré vymysleli Lipšic so Spišiakom," pýta sa Danko. Takéto správanie považuje za dôkaz bezhraničnej arogancie moci.

Policajný prezident Jaroslav Spišiak dostal odmenu 3 500 eur, aj napriek tomu, v júli prekročil rýchlosť o vyše 30 kilometrov za hodinu, pričom ho prichytili policajti. Minister vnútra Daniel Lipšic následne povedal, že si Spišiak tento rok koncoročnú odmenu nezaslúži.

Teraz rezort vnútra argumentuje, že Spišiak dostal odmenu za kvalitné plnenie služobných úloh a za úspechy, ktoré policajný zbor pod jeho vedením dosahuje. V tomto roku dosiahol policajný zbor podľa ministerstva najlepšie výsledky v histórii vo viacerých oblastiach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu