Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rocker Greksa šokoval poslancov: Vyzradil čachre pri voľbe šéfa BKIS!

Marián Greksa: hudobník aj mestský poslanec
Marián Greksa: hudobník aj mestský poslanec

BRATISLAVA - Poriadna výmená názorov sa strhla pri voľbe šéfa Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, ktorý bude rozhodovať o desaťtisícoch eur pre kultúru v hlavnom meste. Šokoval najmä rocker a mestský poslanec Marián Greksa.

Hudobníka poriadne vytočili reči, že konkurz na šéfa BKIS bol zmanipulovaný. Naopak, protežovať konkurenčného kandidáta sa uňho údajne snažili hneď dvaja známi ľudia, exminister kultúry Ladislav Snopko aj predseda klubu SDKÚ Ivo Nesrovnal. Vraj nepochodili.

O kontroverznom výbere komisie, ktorá primátorovi Milanovi Ftáčnikovi odporučila Tomáša Szaba, ktorý však s kultúrou nemá takmer žiadne skúsenosti, sme pred pár dňami informovali. Podľa Greksu je však dobrým kandidátom. Cení si na ňom, že je manažérsky typ.

Naopak, kritikou nešetril pri Szabóovom najväčšom konkurentovi, straníckom kandidátovi SDKÚ Pavlovi Murínovi. Hoci oceňuje jeho organizátorské schopnosti a podľa neho je slušný človek, vždy bol "najmä vykonávačom".

"Za mnou nebol nikto, kto by orodoval za pána Szaba," vyhlásil Greksa, inak nominant SaS.  "Za pána Murína však orodoval pán Snopko, ktorý si po 20 rokoch spomenul, že sme boli kamaráti." Keď komisia odporučila Szaba, od Snopka dostal "niekoľko škaredých smsiek."

Greksa spomenul aj to, že pri rozhodovaní komisie sa ku nemu naklonil Nesrovnal a poprosil ho o podporu pre Murína. Presviedčal ho vraj, aby "rozmýšľal pravicovo". "Myslím si, že Nesrovnal robí hanbu pravici a SDKÚ," dodal rocker.

Bolo vidno, že začala volebná kampaň, ktorá sa preniesla aj do komunálnej politiky. Zuby totiž na seba cerili zástupcovia KDH, SDKÚ, Smeru aj SaS.

Greksa dokonca po obvinení, že je "Ftáčnikov človek", vytiahol svoju búrlivú minulosť a vyhlásil, že ak to o ňom ešte raz vyhlásia, "zabudne, že je poslanec a spomenie si, že je rocker."

Poslanci mestského zastupiteľstva napokon po emóciami nabitej diskusii neschválili primátorovho kandidáta Szaba a podržali v kresle starého šéfa BKIS Vladimíra Greža. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu