Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Aktivista Hlina vyzval Fica: Priznaj sa k oblude, alebo ju predaj!

Novostavba aj expremiér, terče Hlinovej kritiky Zobraziť galériu (5)
Novostavba aj expremiér, terče Hlinovej kritiky

BRATISLAVA - Za najarogantnejšiu stavbu na Slovensku označil aktivista Alojz Hlina luxusnú bratislavskú novostavbu Bonapart. Nepredpokladá, že údajný vlastník jedného z bytov - Robert Fico - sa ku vlastníctvu do volieb prizná. "Alebo ten byt predajte, alebo v ňom bývajte," vyzval ho Hlina.

"Obrovská obluda, ktorá vyrástla v našej tichej a útulnej  štvrti na mieste, ktoré sa voľakedy nazývalo Napoleónov vŕšok, poškodila kvalitu nášho bývania. Stavba, ktorá tam vznikla, je určite najarogantnejšou stavbou, aká bola po roku 1989 vybudovaná," napísal Hlina na svojom blogu. Považuje za zaujímavé, že do novostavby sa údajne sťahuje aj expremiér.

Podľa neho ľudia, ktorí sú schopní v tejto "hroznej stavbe" bývať, nepotrebujú len peniaze, potrebujú aj nutnú dávku arogancie a necitlivosti. "Sme zvedaví, akých ďalších susedov budeme mať. Susedov, ktorým je jedno, že ich komfort a výhľad majú za tú cenu, že iným ľuďom ho zničili," pokračuje.

Hlina nepredpokladá, že sa Fico do volieb k vlastníctvu luxusnej nehnuteľnosti prizná. "Preto ho vyzývame, aby buď byt na Napoleónovom  vŕšku predal, alebo sa k nemu priznal už teraz a nie až po voľbách," píše Hlina.

Pred novopostavený komplex, ktorý sa nachádza na hradnom kopci nad parlamentom, chce inštalovať reklamný bilbord. "Pútač bude slúžiť ako „slávobrána" pre našich susedov s nasledovným textom: Ďakujeme pánom Ficovi, Cílekovi , Bašternákovi  za to, že nám pokazili naše bývanie," dodáva neúspešný politik.

Luxusná novostavba sa s kritikou nestretla prvýkrát. Aj pre odpor obyvateľov okolitých rodinných domov trvala jej stavba dlhé roky. Investor však napokon vyhral a na Hradnom kopci vyrástla stavba s dvoma podzemnými a štyrmi nadzemnými podlažiami.

Fico tvrdí, že Hlina klame. "Robert Fico nevlastní žiadny byt v tomto komplexe. Ak pán Hlina neprestane s týmito nehoráznymi obvineniami, rád sa s ním stretne na súde," povedal nám šéf komunikačného oddelenia strany Smer Erik Tomáš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu