Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vláda na kolenách a Kaník sa zabával: Vyrazil si na muzikál

Ľudovít Kaník Zobraziť galériu (4)
Ľudovít Kaník

BRATISLAVA – Neprestávajúci potlesk a standing ovation! To všetko si vyslúžila slovenská premiéra najlepšieho českého muzikálu Děti ráje. Hudobný zážitok si napriek padajúcej vláde nenechal ujsť ani poslanec Ľudovít Kaník.

Muzikál sa po skoro troch stovkách repríz v Prahe sa v stredu nasťahoval do bratislavskej Incheba Expo Arény. „Jéj, som veľmi spokojný,“ povedal pár minút po premiére autor scenára a protagonista Sagvan Tofi a dodal, že sa trochu báli, ako dopadnú na Slovensku. „Pretože Slovensko ja zbožňujem, Slováci sú temperamentní a dajú vám najavo, keď je to dobré aj keď je to zlé, dnes som najšťastnejší človek.“

Kultúrne vyžiť sa prišiel aj poslanec za SDKÚ Ľudovít Kaník. Toho neodradil ani pád vlády a deň po ňom si vychutnal muzikálové predstavenie. Na premiére sa objavila aj jeho bývalá kolegyňa, exposlankyňa Zuzana Plháková, ktorú v čase svojho pôsobenia v SDKÚ považovali za jednu z najpríťažlivejších členiek parlamentu. Muzikál si prišla pozrieť s manželom Miroslavom Kondrlíkom. Medzi divákmi sedel aj bývalý politik a moderátor Robo Beňo s priateľkou.

Děti ráje je pôvodný český muzikál v réžii Petra Novotného, scenár je dielom speváka a herca Sagvana Tofiho, choreografie zostavila Petra Parvoničová. Základom muzikálu je reálny príbeh z éry spoločného štátu Čechov a Slovákov, jednu z hlavných úloh však majú aj nezabudnuteľné pesničky z autorského pera Michala Davida. Na domovskej scéne Divadla Goja Music Hall na pražskom Výstavisku mal muzikál premiéru 14. novembra 2009, v priebehu dvoch sezón má na svojom konte odohraných už 290 repríz, ktoré videlo štvrť milióna divákov.

Exposlankyňa Zuzana Plháková s manželom
Zobraziť galériu (4)
Exposlankyňa Zuzana Plháková s manželom

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu