Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Košičan chová v byte chlpaté pavúky, šváby aj pirane!

Marcel schováva pavúky v šuflíku Zobraziť galériu (3)
Marcel schováva pavúky v šuflíku

KOŠICE - Chovať v byte v meste žaby, veľké pavúky či šváby je pre mnohých ľudí nemysliteľná vec, pre Košičana Marcela Bodnára však ide o dlhoročnú vášeň a potešenie. Ako prezradil, začínal s rybičkami v akváriu, postupne sa však dostal k hmyzu a plazom.

V malej izbe s balkónom na košickom sídlisku možno v jeho teráriách nájsť aj korytnačku, chrobáky, pakobylky, mloky, piraňu či axelotly. Na otázku, či sa takýto nezvyčajný chov dá zvládnuť aj v stiesnených podmienkach, odpovedá kladne. "Pokiaľ to dovolia rodičia, tak hej. Moji to už berú v pohode," povedal 25-ročný mladík, ktorý pracuje ako kuchár.

Exotické druhy ho zaujali už v desiatich rokoch. Nové druhy nakupuje na burzách, alebo ich získa výmenou. Veľkého chlpatého pavúka si napríklad možno zaobstarať za tri eurá, ale aj za sto. Košičan ďalej prezradil, že sa mu páči výnimočnosť, ktorú mu jeho záľuba prináša. "Nemá to každý," vyhlásil.

Marcelovi, hoci je dlhoročným a skúseným chovateľom, už jeho "majetok" aj niekoľkokrát utiekol. "Ušlo mi už skoro všetko. Utečú, keď čistím ich priestor a nedám pozor alebo zle zavriem dvierka," vysvetlil.

Exotické druhy sú však podľa neho pútavé skôr pre oko;  na hladkanie a hranie má vraj svojho psa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu