Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nahnevaný muž po nociach opravuje rožňavské námestie!

Čo si nespravím sám, to nie je, myslí si pán Capák
Čo si nespravím sám, to nie je, myslí si pán Capák

BRATISLAVA/ROŽŇAVA - Milanovi Capákovi došla trpezlivosť, keď jeho manželka cestou na trh šliapla na jamu a vytlkla si nohu. Namiesto toho, aby za nezodpovedný prístup k údržbe zažaloval mesto Rožňava, rozhodol sa, že jamy na námestí opraví sám!

Obyvatelia Rožňavy sú dlhodobo nespokojní so stavom ciest a chodíkov, informoval portál denníka Korzár. Podľa nich mesto na údržbu kašle, prekáža im aj jeho zlá finančná situácia a neschopnosť na nej niečo zmeniť.

Mesto prednedávnom dostalo pokutu 270-tisíc eur za porušenie zákona o verejnom obstarávaní a nie je schopné prilákať zahraničného investora.

"Čo si nespravím sám, to nie je," povedal pre Korzár Capák. Rozhodol sa teda vziať iniciatívu do vlastných rúk a počas noci chodí opravovať povrch miestneho námestia. Oprava jamy, na ktorej sa zranila jeho manželka, ho údajne stála zanedbateľné tri autá a trištvrte hodinu práce.

„Smerom na námestie sú ešte tri jamy, ktoré opravím v priebehu týždňa," načrtol svoj plán pokračovať v opravách.

S komunikáciou s mestom nemá dobré skúsenosti. Mesto podľa neho odmietlo žiadosť umiestniť na blízku nebezpečnú cestu spomaľovače, neseká prerastenú trávu na uliciach ani nezabezpečuje kontajnery. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu