Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počasie na Slovensku: Ako na opačných koncoch sveta

Tohtoročná jeseň bola veľmi príjemná
Tohtoročná jeseň bola veľmi príjemná

SLOVENSKO - Aj napriek studeným nociam je v Bratislave cez deň príjemne. Ortuť v teplomere sa šplhá na 16 až 17 °C. Mnohí si vychutnávajú prechádzky po parkoch a cez obed sa vyhrievajú na letných terasách kaviarní. V Tatrách však už napadal sneh.

V hlavnom meste majú otvorené aj zmrzlinári. Celkom iná situácia je v Tatrách, kde turistov prekvapil prvý sneh. Včerajší deň tu dokonca označili za najchladnejší. V Poprade namerali -2 °C. Raňajšia teplota tesne nad nulou prinútila aj občanov Banskej Bystrice obliecť sa do svetrov a teplých búnd. Podobne boli na tom aj Košičania. Ráno ich prebrala zo sna teplota 2 °C. Meteorológovia majú pre nás našťastie potešujúce správy - od dnešného dňa sa má postupne otepľovať. V piatok hlásia slnečné počasie až 18 °C!

PREČO JE TAKÉ ROZDIELNE POČASIE?

Odlišné počasie v našej malej krajine vysvetľuje tlaková výš a silné vetry. „Od severovýchodu k nám v predchádzajúcich dňoch prúdil studený vzduch, ktorý zasiahol najmä východ Slovenska. Západné regióny však tento studený front nedosiahol,“ vysvetlil Pavel Faško zo SHMÚ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu